5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çok sevdiği dağlarda can verdi

Kestel'e bağlı Narlıdere'de tırmanış yaparken, emniyet aldığı kaya bloğunun kopması sonucu, dev parçayla birlikte 35 metreden düşerek hayatını kaybeden dağcı, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Genç dağcı Ömer Kalkanlı (29) için, araştırma görevlisi olarak çalıştığı Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan çalışma arkadaşı Deniz Bağdaş, "Israrla gitmemesini söyledim. Ben ne yapmak istediğimi biliyorum, ölürsem böyle ölmek, dağlarda ölmek istiyorum" dediğini söyleyince arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Narlıdere'de arkadaşlarıyla tırmanış rotası açmak isterken, emniyet aldığı kaya bloğunun düşmesi üzerine hayatını kaybeden Ömer Kalkanlı'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne getirildi. Burada yapılan törende bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. 1995 yılında girdiği Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni 2001 yılında bitiren Ömer Kalkanlı, aynı yıl üniversitenin Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı'nda doktora eğitimine başladı. Doktora eğitiminin tez aşamasında acı bir kazayla hayatını kaybeden Ömer Kalkanlı'nın görev yaptığı Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşin Şen ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selahattin Ceylan, çalışma arkadaşları Deniz Bağdaş birer konuşma yaptı.

Hocaları, Ömer Kalkanlı'nın kibar ve beyefendi kişiliğinden bahsederken, çok sevdiği bir işi yaparken ölmesinin kendileri için teselli verici olduğunu söyledi. Törene katılan ablası Hediye Harputluoğlu ise gözyaşlarına boğuldu. Çalışma arkadaşı Deniz Bağdaş, törende konuşurken herkesi duygulandırdı. Cuma günü arkadaşına gitmemesi için telkinde bulunduğunu anlatan Bağdaş, "Ölürsem böyle ölmek istiyorum diyordu. Israrlarıma aldırış etmedi. İnsanlar ne yapmak istediklerini bilmiyorlar diyordu. Ben ne yapmak istediğimi biliyorum dedi. O yapmak istediğini yaptı" şeklinde konuştu.

Ablası Hediye Harputluoğlu ise, "10 yıldır Bursa'daydı. Onu memlekete getiremiyorduk. Böyle geleceği hiç aklımıza gelmezdi" diye konuştu. Yapılan törenin ardından Ömer Kalkanlı'nın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Diyarbakır'a gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 15:12:10
Güncelleme :15 Ağustos 2005 Pazartesi 15:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?