2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Damızlık İnekler podyuma çıktı

Karacabey'e bağlı Doğla Köyü'nde inekler podyuma çıktı. 

Doğla Köyü'nde düzenlenen damızlık inek yarışması büyük ilgi gördü. Mevlit okunup pilavların da dağıtıldığı yarışmaya 27 inek katıldı. Yarışmanın hakem heyetini Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Nak ile eşi Doç. Dr. Deniz Nak ve veteriner hekim Nedim Yıldız yaptı. Günlük süt verimlerine göre dereceye giren 27 inek, 3 grup halinde podyuma çıktı. Günde ortalama 60 litre süt veren ineklerden birinci grubun birincisi Yaren, ikinci grubun birincisi Serpil ve üçüncü grubun birincisi ise Aygül isimli sığırlar oldu. 

Üç grubun birincileri arasında hakem heyetinin yaptığı değerlendirmede, günün şampiyonu Özkan Çamur'un sahibi olduğu Yaren isimli inek oldu. İkinci Hüsnü Coşkun'un sahibi olduğu Serpil, üçüncü ise Burhan Arslan'ın sahibi olduğu Aygül isimli inek oldu. 

İneklerin madalyalarını Vali Yardımcısı ve Karacabey Kaymakam Vekili Halis Arslan, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan ile Doğla Köyü Kooperatifi Başkanı Necmi Yavaş taktı. Çeşitli kuruluşların küçük altınla da ödüllendirdiği şampiyon ineklerin yarışmasının ardından, köyün küçük çocukları tarafından buzağılar da çayıra çıkarıldı.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 18:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?