1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Dernek binası barınağına döndü

Bursa'da kurdukları dernek binasını hayvan barınağı yapan 4 kadın, 250 köpeğe kendi imkanlarıyla bakıyor. Mudanya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Mefaret Özmen, 200 civarında köpeği kısırlaştırıp doğaya saldıklarını, mevcut 250 köpeğe ise kendi imkanlarıyla baktıklarını belirterek, "Belediyelerin bize yardım eli uzatmasını bekliyoruz. Bir kutu süte dahi ihtiyacımız var" dedi. 

Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Bademli Köyü'nde 2 dönümlük arazi üzerinde kurulan çiftlikte 250 adet sokak köpeğinin her türlü bakımını üstlenen Dernek Başkanı Mefaret Özmen, üyeler Filiz Erol, Muazzez Koçali ve Semra Çetinkaya, her geçen gün artan köpek sayısına rağmen ilkel şartlarda bakım yaptıklarını belirtti. 

Dernek Başkanı Mefaret Özmen, uzun süredir elektrik ve sularının kesik olduğunu, acilen bir bakıcıya ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, "Bize dernek binası olarak tahsis edilen mekanı barınak haline getirdik. Ancak zor şartlarda hayvanlara bakıyoruz. 

Hayvanseverlere ve belediye yetkililerine sesleniyoruz; maddi manevi bize el uzatsınlar. Elektriğimiz ve suyumuz kesik. Çöplerimiz alınmıyor. Bir kutu süte dahi ihtiyacımız var" dedi. 

Barınaklarda toplam 250 sokak köpeği yer alıyor. Bugüne kadar toplam 200 köpeği kısırlaştırıp doğaya saldıklarını belirten Mefaret Özmen, her geçen gün köpek sayısının da arttığını ifade etti. 

Sabah erken saatlerde gelip gece geç saatlere kadar köpeklerle ilgilenen 4 kadın, onları çocukları gibi seviyor. Barınaktaki köpekler ise anneleri gibi gördükleri kadınların üzerine atlayarak sevgi gösterilerinde bulunuyor.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 14:41:21
Güncelleme :18 Mayıs 2006 Perşembe 14:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?