2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Dişi develer firar etti!

Bursa'da bir çiftlikte kalan dişi develer, tanıtım için bir markete verilen erkek devenin hasretine dayanamayarak çiftliğin kapılarını ve iplerini koparıp firar etti.

Karayoluna da çıkan dişi develer, vatandaşın ihbarıyla 2 kilometre ileride bulunup, kaldıkları çiftliğe kapatıldı.

Merkez Nilüfer İlçesi Alaattinbey Mahallesi'nde, Ali Kösem ve Muharrem Kösem'e ait çiftlikteki develerin bakıcısı, yılbaşı tatili için birkaç günlüğüne memleketine gitti.

Çiftliğin tek erkek devesi 18 yaşındaki Karamurat'ın 2 gün önce kurbanlık tanıtımı için Carrefour'a verilmesi üzerine, hasretine dayanamayan 10 tane dişi deve, çiftlikteki kapıları kırıp ipleri söktükten sonra firar etti.

Develer şehir merkezine doğru gelirken, zaman zaman karayoluna çıktı. Vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Polis de, develerin sahibi olan Ali Kösem'e ulaştı. Küçüksanayi Sitesi yakınlarında, çiftlikten 2 kilometre uzakta develerini bulan Ali Kösem ve yanındaki görevli, firar eden develeri geri döndürebilmek için uzun süre gayret sarf etti.

Yaklaşık 1 saatlik uğraşın ardından 10 dişi deve, Alaattinbey Mahallesi'ndeki çiftliğe geri döndü.

Ali Kösem, dişi develerin kaldığı bölümün kapısını iyice kapatıp, iplerini bağladı. Kurbanlık satışının yapıldığı alışveriş merkezinde Karamurat isimli deveyle tanıtım yapan Muharrem Kösem, çiftliğin tek erkek devesi olan Karamurat'a çok iyi baktıklarını belirterek, "Çünkü o hareminde 10 tane dişi deveyle yaşıyor.

Dişi develer de onun yokluğuna dayanamayıp kapıları kırıp kaçmışlar. Bursa'nın doğusuna doğru geldikleri sırada, polis bize haber verince oğlum gidip buldu. 2 sene önce de çiftliğin diğer erkek devesi Cesur Ali, Zoopark'taki dişi deveye giderken karayoluna çıkıp kazada telef olmuştu" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 11:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?