1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Dışkaya'da yamaç paraşütçüleri için tesis

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu'nun Dışkaya mevkiinde yamaç paraşütçülerinin konaklamaları için ahşaptan tesisler inşa ettirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ile birlikte Ankara Yolu ilçe girişinde yapılacak hemzemin kavşak düzenlemesi alanında incelemelerde bulundu. Başkan Şahin, Bursa'yı marka şehir yapmak için birbirinden farklı projeleri peş peşe hayata geçirdiklerine dikkat çekerek, "Yamaç paraşütü için değişik bölgelerden Gürsu'ya gelecek sporcularımızın rahat etmeleri için 10 ayrı ahşap evle bir sosyal amaçlı tesisi, Dışkaya'nın en yüksek merkezine kurduk.

Vatandaşlarımızın bu spora ilgi göstermeleri halinde Bursa ovasının kuşbakışı seyredileceği Dışkaya atlama merkezine bekliyoruz. 275 bin YTL'lik Dışkaya'daki bu tesisten Bursalılar rahatlıkla istifade edebilirler" dedi.

Ovadaki çiftçiler, Başkan Şahin'den meyve bahçelerinin paraşütçülerden zarar görmesi sebebiyle atlama tesisi olduğu gibi konma noktası da bulup paraşütçülere tahsis etmesini istedi. Her atlamadan sonra paraşütçülerle tarla sahipleri arasında fidanların kırılmasından dolayı tartışma çıktığı öğrenildi.

 

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 14:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?