1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Doğalgaz faturaları taksitle ödenebilecek

Bursagaz, taksitli fatura ödeme sistemiyle doğalgaz abonelerinin yıllık itibari tüketimlerini 12 aya bölerek, ödemelerin tüm yıla yayılmasını sağlıyor.

Mayıs ayı sonuna kadar sürecek taksitli fatura ödeme sisteminde abonenin geçmiş yıllara ait doğalgaz yıllık tüketim miktarlarından azami olan yıllık tüketim 12'ye bölünüyor. Sisteme giriş ayı olan Haziran ayında doğalgaz cari fiyatı ile aylık hesaplanan tüketim miktarı çarpılarak aylık itibari taksit tutarı bulunuyor. Doğalgaz fiyatlarında yapılan düzenlemeler ise ilgili ayın taksitlerine yansıtılıyor. Protokolün bitiminde, ödenen taksit bedelleriyle fiilen gerçekleşen bedel için karşılıklı mahsuplaşma yapılıyor.

Bursagaz Genel Müdürü Ertuğrul Altın, bu sistem sayesinde doğalgaz abonelerinin aylık yaklaşık ne kadar doğalgaz faturası ödeyeceğini önceden bileceklerini ve bütçelerini buna göre yapabileceklerini söyledi. Altın, "Bursagaz'ın müşteri odaklı hizmetlerine eklenen bu yeni halkayla aboneler fatura ödeme tarihlerini ay sonu seçebilecekler" dedi.
Abonelerin, 30 Mayıs 2006 tarihine kadar eski aylara ait bir doğalgaz faturası ve kimlik fotokopisiyle Bursagaz abonelik merkezlerine başvurabilecekleri bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 15:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?