1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Doktor'dan hırsıza not: vicdanını dinle

Bursa'da 8 yıldır yaptığı araştırma raporlarının yer aldığı dizüstü bilgisayarı ve kamerası çalınan bir doktor, yerel gazeteye ilan vererek belge ve dokümanların hırsız tarafından kendisine ulaştırılmasını istedi. Gazeteye, "Sevgili hırsızım, vicdanını dinleyip bana bilgi ve dokümanlarımı ulaştırır mısın?" diye ilan veren Doktor Ayhan Oktay, bilgisayarı ve kamerayı istemediğini söyledi. 

Bursa'daki bir yerel gazetenin spor sayfasında, 'Sevgili Hırsızım' başlıklı ilan herkesin dikkatini çekti. Özel bir tıp merkezinin işletme müdürlüğünü yapan Doktor Ayhan Oktay, geçtiğimiz gece Çekirge semtindeki evine giren hırsızın dizüstü bilgisayar ve kamerasını çaldığını fark edince şoke oldu. 8 yıldır yaptığı arşiv ve araştırmaların yer aldığı bilgisayarın çalınması üzerine hırsıza ulaşabilmek için gazeteye ilan verdiğini söyleyen Dr. Ayhan Oktay, "Kurumun yemeğine gitmiştim. Eve geldiğimde ikinci kattaki evime pencereden hırsızın girdiğini fark ettim. Ama bütün bilgilerin yer aldığı bilgisayarım çalınmıştı. Bilgisayarı artık istemiyoruBursa'da 8 yıldır yaptığı araştırma raporlarının yer aldığı dizüstü bilgisayarı ve kamerası çalınan bir doktor, yerel gazeteye ilan vererek belge ve dokümanların hırsız tarafından kendisine ulaştırılmasını istedi. Gazeteye, "Sevgili hırsızım, vicdanını dinleyip bana bilgi ve dokümanlarımı ulaştırır mısın?" diye ilan veren Doktor Ayhan Oktay, bilgisayarı ve kamerayı istemediğini söyledi. 

Bursa'daki bir yerel gazetenin spor sayfasında, 'Sevgili Hırsızım' başlıklı ilan herkesin dikkatini çekti. Özel bir tıp merkezinin işletme müdürlüğünü yapan Doktor Ayhan Oktay, geçtiğimiz gece Çekirge semtindeki evine giren hırsızın dizüstü bilgisayar ve kamerasını çaldığını fark edince şoke oldu. 8 yıldır yaptığı arşiv ve araştırmaların yer aldığı bilgisayarın çalınması üzerine hırsıza ulaşabilmek için gazeteye ilan verdiğini söyleyen Dr. Ayhan Oktay, "Kurumun yemeğine gitmiştim. Eve geldiğimde ikinci kattaki evime pencereden hırsızın girdiğini fark ettim. Ama bütün bilgilerin yer aldığı bilgisayarım çalınmıştı. Bilgisayarı artık istemiyorum, içerisindeki bilgiler benim için hayati önem arz ediyor. Hırsızdan vicdanını dinleyip e-mail adresime ulaşmasını istiyorum. Yalnızca bilgileri istiyorum, hırsız hiçbir riskli duruma girmeyecek" dedi. 

Laptop bilgisiyar ile kamerasının gittiğine değil de bilgilerin çalındığına yanan Dr. Oktay, "Hırsızın spor sayfasını okuyacağını düşünerek buraya ilan verdim. Yedeklerini alamadığım çalışmalar vardı içinde. Sevgili hırsızıma sesleniyorum; en kolay yolla maoktay03@yahoo.com  adresinden bana ulaşmasını istiyorum" diye konuştu. 

Doktor Oktay, bilgisayarı çalındığı için mailleri arkadaşının bilgisayarından kontrol etti.
m, içerisindeki bilgiler benim için hayati önem arz ediyor. Hırsızdan vicdanını dinleyip e-mail adresime ulaşmasını istiyorum. Yalnızca bilgileri istiyorum, hırsız hiçbir riskli duruma girmeyecek" dedi. 

Laptop bilgisiyar ile kamerasının gittiğine değil de bilgilerin çalındığına yanan Dr. Oktay, "Hırsızın spor sayfasını okuyacağını düşünerek buraya ilan verdim. Yedeklerini alamadığım çalışmalar vardı içinde. Sevgili hırsızıma sesleniyorum; en kolay yolla maoktay03@yahoo.com adresinden bana ulaşmasını istiyorum" diye konuştu. 

Doktor Oktay, bilgisayarı çalındığı için mailleri arkadaşının bilgisayarından kontrol etti.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 15:49:16
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 16:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?