5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Dönerciden rekor denemesi

Bursalı döner ustası Eyüp Solmaz, bir defada 2 bin 300 kilo eti dönere bağlayarak Guines Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor. Aylardır devasa dönerin nasıl yapılacağı konusunda teknik hesaplamalar yapan Melike Döner'in sahibi Eyüp Solmaz, 6 Kasım Pazar günü bir şölen havasında bu rekor coşkusunu Bursalılar ile yaşamayı planlıyor.

Mudanya Yolu'ndaki Melike Döner önündeki alana kurulacak 240 kuzu etinden yapılacak 2 bin 300 kiloluk dev döneri, 950 kilo mangal kömürü konulan 3 devasa ocak pişirecek. Aynı anda 6 usta döner kesecek. Bu arada kesilen dönerler Ebru Destan ve Nadide Sultan'ın vereceği konserleri dinlemeye gelen vatandaşlara ikram edilecek.

Yunanistan'da geçtiğimiz ay bir işletmecinin bin 850 kilo et bağlayarak gerçekleştirdiği rekoru egale etmeyi hedeflediğini belirten Eyüp Solmaz, "Döner kebap Türk milletinin keşfettiği bir yiyecektir. Ancak Yunanlılar her konuda olduğu gibi dönerimizi de sahiplenmek istiyorlar. Biz bu rekor denemesi ile hem kendi yemek kültürümüze sahip çıkacağız hem de yeniden kırılamayacak bir miktar ile 2 bin 300 kiloluk et ile devasa döner kuracağız" dedi.

Manken Tuğba Özay ile Vatan Şaşmaz'ın sunuculuk ve şovlarıyla renk katacağı şölen 6 Kasım Pazar günü öğle saatlerinde başlayacak, gece boyunca sürecek. Guines Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural'ın da hazır bulunacağı rekor denemesinde, 240 kuzunun etinden oluşturulan 2 bin 300 kilo ağırlığındaki döner, oluşturulan özel bilye sistemi sayesinde elle döndürülecek.

6 ustanın aynı anda kesim yapacağı rekor denemesinde bir de döner yeme yarışması yapılacak. Yarışmaya 100 kilonun üzerindeki erkekler, 90 kilonun üzerindeki bayanlar ile 60 kilonun altındaki herkes 3 ayrı kategoride katılabilecek. En çok döner yiyenlere de çeşitli hediyeler verilecek.

Melike Döner'in sahibi Eyüp Solmaz, 6 Kasım Pazar günü bütün Bursalılar'ı döner şölenine davet ettiğini belirterek, aynı zamanda kesilen etleri hızlı servis yaparak bütün misafirlere bol döner ikramı yapacaklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 13:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?