1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Engellilere yüzme ve dalış eğitimi

Uludağ Üniversitesi Su Altı Topluluğu tarafından başlatılan ''Dalmak Özgürlüktür'' projesi kapsamında 24 engelli öğrenciye yüzme ve aletli dalış (scuba) eğitimi veriliyor. Özel bir kolej ve Uludağ Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, engelli öğrenciler yüzme ve tüple dalış gerçekleştirip büyük mutluluk yaşadı.

USAT Basın Temsilcisi Ahmet Tepehan, 2003 yılında Türkiye Alternatif Yaşam Derneği Başkanı Ercan Tutar'ın üniversitede verdiği bir konferansın ardından topluluk olarak bu projeyi uygulama kararı aldıklarını söyledi. Projenin ilk basamağını 2004 yılında gerçekleştirdiklerini, 60 engelliye yüzme ve dalış eğitimi verdiklerini bildiren Tepehan, ''Projenin şu anda ikinci basamağını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki seneler devam edecek projede, iki grup halinde 24 engelliye bu eğitimi sağlıyoruz'' dedi.

Eğitimlerin duyarlı kişi ve kuruluşların katkılarıyla verildiğini, bu nedenle katılımcılardan hiçbir ücret talep edilmediğini belirten Tepehan, topluluk olarak bu tür projelerin tüm Türkiye'ye örnek olmasını dilediklerini ifade etti.

Engelli gençlerden ilk defa suyla tanışanlara önce yüzmeyle ilgili bilgiler, yüzme tecrübesi olanlara da tüple dalış eğitimi verildi. Suyun derinliklerine dalan engelli gençler, eğitmenlerinin yardımıyla büyük keyif yaşadı. Etkinliğin yapıldığı TED Koleji yöneticileri ise projeye destek verdiklerini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 15:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?