5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Eski garaj yıkılsın, trafik rahatlasın

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı çalışması ile kent meydanı yapılmak üzere 49 yıllığına kiralanan ve proje yarışması için hazırlıkların sürdürüldüğü santral garajda trafiğin rahatlatılması için küçük yıkımlarla geçiş ve kıvrım noktalarının rahatlatılması istendi.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde Yalova Yolu'ndan gelen yoğun akımın kilitlediği, Merinos Kavşağı çalışmasıyla Çekirge Caddesi'ni kullanmak isteyen sürücülerin ek yükü ile günün büyük bölümünde sıkışan garaj trafiğinin, çok basit bazı düzenlemeler ile rahatlatılabileceği bildirildi.

Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, belediyenin inisiyatifine geçen santral garajda taksi ve terminal otobüs duraklarının içeriye çekilerek kullanılan ana yolun genişletilmesi ve dönüşün ferahlatılması ile trafiği hızlandırılabileceği kaydedildi.

Ayrıca Çarşamba Pazarı istikametine gidecek araçların belediye otobüsleri sebebiyle sıkıştığı hareket şefliği önünde yapılacak ortadaki tretuvarın daraltılması ve durakların geriye çekilmesi ile sıkışıklığa sebep olan Altıparmak istikameti akımının rahatlatılacağı bildirildi.

Trafik yetkilileri ayrıca Terminal otobüslerinin Yalova yolundan gelen trafiği bölerek karşıya geçtiklerine dikkat çekerek, bu otobüslerin kalkış yerinin gidiş istikameti olan Can Alüminyum önündeki boşluğa taşınabileceğine dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 14:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?