2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Evsiz adam donarak öldü

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'taki barınma evinden kaçan kişi, sığındığı bir kahvehanenin kömürlüğünde soğuktan donarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, eşinden ayrılan ve tek çocuğu olan işsiz Hüseyin Yavuz (47), Soğanlı Mahallesi Kanalboyu Caddesi'nde Ebubekir Çavdar'a ait Koçlu Kıraathanesi'nde yatıp kalkmaya başladı. Ancak Yavuz, dondurucu soğuklar sebebiyle 3 gün önce Kültürpark'taki barınma evine götürüldü.

Burada bir gün kalan ve sıkılan Yavuz, barınma evinden kaçıp tekrar Soğanlı Mahallesi'ne geldi. Kıraathanenin kömürlüğünde yatıp kalkmaya başlayan Yavuz, dün gece aşırı soğuk nedeniyle donarak hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde kahvehaneyi açan Halit Savaş, kömür almak için bodrum kata girdiğinde Hüseyin Yavuz'un cansız bedenini buldu.

Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlatırken, ceset Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yavuz'un cesedinin yanında bir battaniye ve sünger parçaları bulundu.

Kıraathane sahibi Ebubekir Çavdar, Hüseyin Yavuz'un yaz aylarında Kanalboyu'ndaki köprü altında yatıp kalktığını, esnaf olarak kendisine yardım ederek bodrum kattaki kömürlükte yatmasına izin verdiklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 14:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?