2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Festival'de yıldız yağmuru devam etti

Bursa 45. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında sahne alan Ahmet Özhan ile Funda Arar, muhteşem düetleriyle 5 bine yakın izleyeni büyüledi. 

Türk Sanat Müziği'nin duayenlerinden Ahmet Özhan ile Türk Pop Müziği'nin en kaliteli kadın vokallerinden biri olan Funda Arar, ilk kez birlikte konser verdikleri Bursa'da, güçlü yorumları ve uyumlu düetleriyle ayakta alkışlandı. Konser, Ahmet Özhan'ın son dönemin gözde şarkısı 'Lale Devri' şarkısını seslendirmesiyle başladı. 

Gecenin açılış bölümünde seslendirdiği eserlerin Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran yaklaşık 5 bin seyirci tarafından coşkuyla alkışlanmasından ve Türk Sanat Müziği'ne gösterilen ilgiden hoşnut kalan Özhan, "Bursa Türk Müziği'nin mihenk taşıdır. Bir şarkı tutacaksa, önce Bursa'da tutulur. Eğer ülkeye mal olacaksa önce Bursa'da ezberlenir" dedi. 

Solo okuduğu şarkıları tamamlayan Ahmet Özhan, Funda Arar'ı, son yıllardaki en kaliteli seslerden biri olarak gördüğünü ve güzel sanatçının emin adımlarla zirveye tırmandığını ifade ederek sahneye davet etti. Özhan'ın bu övgü dolu sözleri ve seyircilerin alkışları arasında sahneye çıkan Funda Arar, Türk Sanat Müziği şarkılarını büyük bir ustalıkla seslendirdi. 2.5 saat süren konserde Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz 30 eserini seslendiren ikili, finalde Bursa'nın Ufak Tefek Taşları şarkısını söyledi ve binlerce sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Tam bir musiki resitali şeklinde geçen gecede sanatçılara, Ahmet Özhan'ın tercihiyle Ahmet Taşçeşme'nin 15 kişilik orkestrası eşlik etti. Bursalı sanatçılardan oluşan orkestra, başarılı performansıyla dikkat çekti. 

Konser öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında Funda Arar için, "Sesini ve performansını çok beğeniyorum. Her ne kadar pop müzikte çok başarılı olsa da, o bir Türk Müziği sanatçısı. Çünkü en az pop kadar Türk Müziği'ni de başarıyla yorumluyor ve ben bu yönünü insanlarla daha sık paylaşmasını istiyorum. Onun güçlü sesiyle olmak ve aynı sahneyi paylaşmak beni mutlu etti" şeklinde konuştu. 

Funda Arar ise, "Ahmet Özhan gibi çok büyük bir sanatçıyla aynı sahnede olduğum için çok heyecanlıyım, mutluyum, gururluyum ve sevinçliyim" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 12:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?