5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Film sektörü canlandı

Kınalı Kar, Melekler Adası, Yanık Koza gibi ünlü dizilere ev sahipliği yapan Bursa'da, Flash TV'nin de prodüksiyon merkezi açması, tiyatro oyuncuları ve figüranlara yeni bir gelir kaynağı oldu.

Flash TV Yapım Koordinatörü Hüseyin Erüst, 3 aydır her hafta bir televizyon filmi ve bir dizi komedi çektiklerini belirterek, "Bursa'da mekan zenginliği, tabiat güzelliği ve oyuncu alt yapısının güçlü olması bizi Bursa'da çalışmaya teşvik etti. Devlet Tiyatrosu'nun sanatçıları ve çeşitli oyuncu firmalarıyla çalışıyoruz. Bir televizyon filminde 60-100 kişi arasında rol oluyor. Önemli ücretler ödeniyor. Bu da yeni bir kazanç kapısı olduğu gibi, yeni bir meslek olarak da rol alanlara katkı sağlıyor. Bursa'da bu tür filmlerle başlayan birçok oyuncu, gelecekte İstanbul merkezli büyük projelerde yer almanın kapılarını aralıyor" dedi.

Flash TV'nin her hafta bir dizi komedinin çekimi ve 90 dakikalık bir televizyon sinemasında ünlü isimler de rol alıyor. Ayrıca Yasemin Bozkurt'un programı için canlandırmalar çekiliyor. Ekranlardaki birçok filmden tanınan Ali Dursun, Ahu Tuğba, Sinan Bengier, Nuri Alço, Selahattin Taşdöğer, Volkan Saraçoğlu, Ayberk Atilla gibi ünlü isimler Her Eve Lazım isimli filmde rol alıyor. Bölüm başına 30 bin ila 50 bin YTL bütçeli çalışmalarda değişik sayıda oyuncu rol alıyor.

Devlet Tiyatrosu sanatçıları ise, oyunculuk kabiliyetleri ve yatkınlıkları sebebiyle tercih ediliyor. İstanbul'a yakın olması, mekan zenginliği, tabiat güzellikleri de yönetmenlerin Bursa'da çekim çalışmalarını kolaylaştırıyor. Flash TV'nin Her Eve Lazım dizisini ünlü yönetmen Oğuz Yalçın çekerken, televizyon filmlerinin yönetmenliğini ise Erbay Göl yapıyor. Montaj, dublaj, kamera ve ışık çalışmaları Flash TV'nin Bursa'daki stüdyolarında yapılan filmlerin raitingde sürekli ilk 100 de yer alması da dikkati çekiyor.

Diğer taraftan, bir oyuncu katalogunda yer alan gazeteci Mustafa Türe, bu işi zevk için yaptığını ve çekimlerde haftanın bütün yorgunluğunu unuttuğunu söyledi. Türe, Yanık Koza dizisinde bir jandarma komutanı rolünde oynadığını belirterek, "Çekimler dışarıdan gözüktüğü gibi olmuyor. Bir 3-5 saniyelik plan için bazen saatlerce uğraşılıyor. O planın değişik açılardan çekimi yapılıyor. Ancak oyunculuk çok keyifli bir iş. Bursa'da dizilerin bol olması değişik kesimden bu konuya meraklı olanlar için bulunmaz bir fırsat" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 15:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?