2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Gazcılar Caddesi'nde park uyarısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 Ocak Pazartesi gününden itibaren trafik akışının çift yönlü olacağı Gazcılar Caddesi'nde, vatandaşları el ilanlarıyla yol kenarlarına park yapılmaması konusunda uyardı.

UKOME Kurulu'nun 9 Aralık 2005 tarihli toplantısında aldığı Gazcılar Caddesi'ndeki trafik akışının çift yönlü olarak düzenlenmesine yönelik kararın uygulanmasına 23 Ocak Pazartesi günü başlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım ve Fen İşleri yetkilileri, trafik akışının çift yönlü olarak sağlanmasına yönelik fiziki düzenlemeleri tamamladı. UKOME Şube Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, Gazcılar'da işyeri ve konutu bulunan vatandaşları el ilanıyla uygulama hakkında bilgilendirdi. Caddenin çift yönlü olacağından, araç sahiplerinin 22 Ocak Pazar gününden itibaren yol kenarlarına park yapmamaları istendi.

UKOME Şube Müdürü Cevat Eriş, ekiplerin 23 Ocak'a kadar çift yön uygulaması nedeniyle hazırlanan el ilanlarını dağıtarak, kamuoyunu ve özellikle cadde kenarlarında parklaşma yapan esnafı bilgilendirileceğini belirterek, "Gazcılar Caddesi'ndeki trafik akışının çift yön uygulanması Uluyol'da Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki araç yoğunluğunu azaltılmasının yanı sıra Demirtaş'tan dönüş yaparak, Fevzi Çakmak istikametine doğru gidecek araçlarında Santral Garaj'da sıkışıklığa yol açmalarını önleyecek" dedi.

Gazcılar Caddesi'nin çift yön olacağını öğrenen 18 yıllık esnaf Necati Öztek ise, bu uygulamayla Gazcılar Caddesi'nde yolun her iki cephesine gelişigüzel yapılan parklanmanın da önüne geçileceğini söyledi. Yolun çift yol olması sebebiyle insan sirkülasyonu ve dolayısıyla işlerini artıracağını belirten 11 yıllık esnaf İsmet Çakırcalı da uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 21:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?