1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Gemlik'te, vatandaş kapatılan yola isyan etti

Gemlik'te, Hisar Mahallesi 108 Evler mevkiini Borusan İlköğretim Okulu'na bağlayan Tepe Sokağı yolunun halen kamulaştırılmadığı için mülk sahiplerince kapatılması, mahalle sakinlerini isyan ettirdi.

Yaklaşık bir kilometrelik yolun, mülk sahiplerinin isteği üzerine bu bölgede doğalgaz çalışması yapan Gemdaş Şirketi'nin müteahhit firması B 224 firması yetkilileri tarafından hafriyat dökülerek kapatılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, "Biz yolumuzu geri istiyoruz. Bu konuya belediyenin çare bulmasını bekliyoruz" dedi. Belediye eski Başkanı Nurettin Avcı döneminde açılan ve yaklaşık 17 yıldır kullanılan yolun geçtiğimiz günlerde mülk sahiplerinin isteği üzerine hafriyatlardan tepecikler oluşturularak kapatıldığını belirten mahalle sakinleri, "İller Bankası projesi sonrasında bu yolun altından su şebekesi geçirildi. TEDAŞ yetkilileri bu yola elektrik direkleri koydu. Daha bir ay evveline kadar da bu yoldan belediye otobüsleri geçiyordu. Ancak mülk sahipleri halen kamulaştırılmadığını öne sürerek, bu yolu doğalgaz çalışması yapan şirketin müteahhit firması yetkililerine hafriyat döktürmek suretiyle kapattırdı.

Konuyu defalarca Belediye Başkanı Mehmet Turgut'a ilettik. Ama bir çare bulamadılar. Bu yolu kullanan yüze yakın Borusan İlköğretim Okulu öğrencisi var. Eğer yol açılmazsa öğrenciler okula gitmek için birkaç kilometre daha fazla yol gitmek zorunda kalacak. Ayrıca belediye otobüsleri de geçmediği için bu bölgede oturan vatandaşlarımız salı ve cumartesi pazarı dönüşlerinde büyük sıkıntı çekiyor. Bir-iki kilometrelik yokuşu pazarlıklarıyla tırmanmak zorunda kalıyor. Hiç olmazsa mülk sahipleriyle konuşup bu yolun kamulaştırılması lazım. Yeniden belediye otobüsü servisi konulmalı" diye konuştu.

Başkan Mehmet Turgut ise, ilçede 18. madde uygulaması yapılmayan yerlerden birisinin de bu yol olduğunu, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Kısa sürede bu meseleyi halledeceğiz. Bu uygulamanın bir benzerini geçtiğimiz günlerde Çukurbahçe mevkiinde gerçekleştirdik. Burada da vatandaşların ve mülk sahiplerinin talepleri dikkate alınacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 15:30:22
Güncelleme :26 Nisan 2006 Çarşamba 15:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?