2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Genç beldelerde ulaşım sıkıntısı

Bursa'nın yeni beldelerinden Çalı, Kayapa, Hasanağa ve Akçalar beldelerine ulaşımı sağlayan karayolunun tek şerit olması bölge halkına sıkıntı yaşatıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Demirci yol ayrımına kadar yaptığı bölünmüş duble yol ve kaldırım çalışmaları olumlu tepki alırken, Çalı, Kayapa ve Hasanağa, Akçalar istikametinde yoğun sanayileşme ve konutlaşma olmasına rağmen yolun tek şerit olması büyük bir trafik sıkıntısı yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yol genişletme programında da yer almayan Çalı Yolu'nun yoğun trafik sebebiyle iki şeride çıkartılmasını isteyen Çalı Belediye Başkanı Ali Karamık, yüksek gerilim hatlarının kurulurken mevcut yolun yakınına yapılmasını engelleyemediklerini söyledi. Karamık, "TEDAŞ birkaç yıl önce elektrik direklerini yakına yaptı. Yol üzerinde genişlemeye mani olacak bir bina yok. Ancak yerler kamulaştırıldıktan sonra yüksek gerilim enerji nakil hattının aktarımı gerekiyor. Çalı gelecekte merkez ilçe olmaya aday bir beldemiz. Çalı Sanayi Bölgesi'ndeki üretim hareketliliği, Kayapa Sanayi Bölgesi'ndeki hareketlilik, bölgedeki yeni toplu konutlar, Hasanağa ve Akçalar'daki sanayi kuruluşları ve tarım hareketliliği, bölgede trafik yükünü son 3 yılda 3 kat arttırdı. Son Büyükşehir Kanunu ile beldelerimiz büyükşehir sınırlarına dahil olunca, karayollarının bölgedeki sorumluluğu da kalmadı. Büyükşehir Belediyesi'ne yolun genişletilmesi konusunda müracaatlarımız var.

Ancak henüz bölgede bir çalışma söz konusu olmadı. Önümüzdeki yıl büyükşehirin kamulaştırma ve yol programına dahil olmasıyla, İzmir Karayolu'na önemli bir alternatif olan Çalı Yolu'nun genişlemesi mümkün olabilir. Bu bölgedeki hareketlilik, yolun iki şerit gidiş geliş olmasını gerektiriyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 08:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?