5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Gezici kütüphaneden 11 bin öğrenci yararlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, kütüphanesi olmayan okulların bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kurduğu gezici kütüphaneden 2005 yılında 11 bin öğrenci yararlandı.

Yaklaşık 4 bin 500 kitap kapasitesiyle okul okul gezen seyyar kütüphane, kütüphaneye hasret olan çocukların özlemini gideriyor.

Okuma alışkanlığının çocuk yaşta kazanılacağı düşüncesiyle öğrencilerin ayaklarına kadar giden gezici kütüphanede bilim teknik, araştırma inceleme, hikaye, roman ve edebiyat türünde binlerce çeşit kitap bulunduruyor.

Kütüphanesi olmayan ya da kütüphanesi yetersiz kalan 20 okula hizmet götüren seyyar kütüphane, öğrencilerin isteği doğrultusunda ödünç kitaplar da veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi yetkilileri, okullarındaki kütüphaneleri yetersiz kalan veya olmayan öğrencilerin özellikle hafta sonu ve yıl sonu ödevlerini yapmak için gezici kütüphaneden yararlandığını bildirdi.

Gezici kütüphanenin artık postacı gibi beklendiğini ifade eden yetkililer, "Eskiden postacıların gelişi merakla bekleniyordu. Yeni nesil de kütüphanemizi sabırsızla bekliyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 14:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?