2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Görevdeki ambulansta yangın çıktı

Bursa'da İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait 112 Acil Servis ambulanslarından birisi, görevlilerin kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale ettikleri sırada yandı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın sonrası ambulans kullanılmaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, 112 Acil Servis Merkezi'ne akşam saatlerinde Zafer Mahallesi'nde kalp krizi geçiren bir hasta için yardım talebinde bulunuldu. Sağlık Müdürlüğü komuta merkezi, İnönü Caddesi'ndeki Onkoloji Hastanesi'nde nokta nöbeti tutan ekiplerini hastaya müdahale için sevk ettiler.

16 YC 245 resmi plakalı ambulansın sürücüsü Aydın Gelir, kalp krizi geçiren hastaya müdahale eden doktor ve hemşireye araçtan tıbbi bir malzeme götürdüğü esnada elektrik kontağından yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevlere ilk önce görevliler ve mahalle sakinleri yangın tüpleriyle müdahale etti. Ancak olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yanan ambulansı tamamen söndürdüler. Polis ekiplerinin incelemesinin ardından içindeki tıbbi malzemelerle birlikte demir yığınına dönen ambulans çekiciyle otoparka çekildi. 112 görevlilerinin müdahale ettiği hastanın ise kurtarılamadığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 14:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?