1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

H Tipi türkü şöleni!

Bursa H Tipi Cezaevi'nde yeni açılan trilyonluk spor kompleksinde gerçekleştirilen türkü şöleninde sahneye çıkan hükümlüler, profesyonel sanatçılara taş çıkarttı.

H Tipi Cezaevi bünyesinde yaklaşık 2 trilyon liraya mal olan yeni kapalı spor salonu törenle açıldı. Spor turnuvalarından çeşitli meslek kurslarına katılan mahkumların fotoğrafları gösterilerek bilgi verilen sinevizyon gösterisinde, eskiden isyanlar, gösterilerle gündeme gelen cezaevinin günümüzde geldiği durum herkesi sevindirdi.

Bu arada, mahkumlar bir konser verdi. Mahkumların çalıp seslendirdiği şarkılar, hakim, savcı ve tutukluları kah duygulandırdı kah güldürdü. Sahne performansıyla büyük alkış alan mahkumlar, profesyonel sanatçılara taş çıkarttı.

Türküleri A.M. ve İ.D. isimli mahkumlar, Türk Sanat Müziği eserlerini ise M.T. seslendirdi. Z.A. ise fantezi müziğinden bir parça okudu. Konserin ardından 1. ve 2. kademe okuma-yazma, İngilizce, arıcılık, elektrik tesisatçılığı, halk oyunları, bağlama ve berberlik kurslarını başarıyla tamamlayan 21 tutuklu ve hükümlüye belgeleri verildi. Ardından H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan emekli olan personele verdiği hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi.

Daha önce hiçbir müzik eğitimi almayan hükümlülerin gösterdiği sahne performansına şaşırdığını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, "Ceza infaz kurumları bir okul haline geldi. Adalet Bakanlığı ve Cezaevleri Genel Müdürlüğü'nün büyük bir amacı var; cezaevlerini birer eğitim kurumu haline getirmek.

Burada bulunanlar, tahliye olduklarında bir iş sahibi olsunlar, içimizden biri olsunlar diye çok büyük çaba sarf ediyoruz. Şu gördüğünüz spor kompleksine bakanlığımız yaklaşık 2 trilyon lira para harcadı.

Bu yokluklar içinde, bu insanların topluma kazandırılması ve iş sahibi yapılabilmesi için bu kadar masraf yapılması, insana verilen değerden kaynaklanıyor. Onlar içimizden biri, hasbelkader onlar bizim yerimizde, biz de onların yerinde olabilirdik. Dolayısıyla genel müdürlüğümüzün ve bakanlığımızın onlara verdiği değer parayla ölçülmez" dedi.

Onların da birer insan olduğunun asla unutulmaması gerektiğini dile getiren Er, "En büyük hizmet insana yapılan hizmettir. Dışarı çıktıklarında içimizden biri olduklarını unutmamaları için burada kaldıkları süre içinde misafirlerimize içimizden biri gibi davranıyoruz.

Her türlü eğitim ve kursun yanında hobilere yöneltiyoruz. Buradaki sürelerinin çabuk geçmesini istiyoruz. Sizlere 'Geçmiş olsun, Allah kurtarsın' diyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 13:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?