2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Hırsızın azmi duvarları deldi'

Bursa'da, kuyumcu dükkanına ulaşmak için 4 ayrı duvarı delerek 6 kilogramlık ziynet eşyası ve 10 milyar lira parayı çalan hırsızların azmi polisi bile şaşkına çevirdi.

Edinilen bilgiye göre, olay dün gece Okçular Çarşısı'nda meydana geldi. İlk olarak 3 ayrı bekçisi olduğu belirtilen Kasapoğlu-Mahmutoğlu İş Hanı'nın zemin kattaki duvarını delerek bir tekstil dükkanına giren hırsızlar, gece boyunca hedeflerine ulaşmak için çalıştı.

Ardından diğer duvarı da delerek bu kez bir giyim mağazasına giren zanlılar, toplam 4 duvarı deldi. Soymayı planladıkları kuyumcu dükkanın tam üzerine gelen profesyonel hırsızlar, bu kez de tavanı delerek içeride bulunan 24 milyar lira değerindeki 6 kilogramlık altın ile 10 milyar lira nakit parayı alarak kayıplara karıştı.

Bu sabah işyerlerine gelen esnaflar, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Milyarlarca liralık altını çalınan kuyumcu Hasan Köse şoke oldu. Olayla alakalı hırsızlık bürosu ekipleri soruşturma başlattı.

Hırsızların duvar delme sırasında kullandıkları iş kıyafetleri, balyoz ve diğer malzemeler kuyumcu dükkanında bulundu. Polis ele geçen malzemelerden parmak izi alırken, hırsızların profesyonelliği polisi bile şaşkına çevirdi.

Kuyumcu Hasan Köse (60), hırsızların tavandan dükkana girdiğini ifade ederek, 10 milyar lira nakit para, 6 kilogram altının yanında hassas terazinin de çalındığını söyledi.
Kuyumcular Odası Başkanı Recep Esgin de, Köse'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Olayla alakalı çevre illere haber vereceklerini ifade eden Esgin, "Benzer bir olay en son Karacabey'de yaşanmıştı. Yalova ve İstanbul'da da bu yöntemle kuyumcular soyulmuştu. Umarım altınlar bulunur. Burada bir insan da ölebilirdi. Bu kadarıyla geçmiş olsun" diye konuştu.

Polis, hırsızların iş hanının projesini ele geçirmiş olabileceği üzerinde duruyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 16:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?