5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Huzurevi sakinlerine piknik

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nin geleneksel pikniğinde yaşlılar doyasıya eğlendi. Her yıl düzenlenen piknik, bu yıl Botanik Park'ta gerçekleştirildi. Yaklaşık 110 huzurevi sakini önce Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ni gezdi, daha sonra da mangal yakıp şarkılar söyleyerek doyasıya eğlendi.

Yeşil örtüsü ve doğal ortamıyla Bursa'nın incisi olan Botanik Park'taki piknikte yaşlılar, bol bol yürüyüş yapıp enerji depolarken, günlerinin büyük kısmını bisikletle gezerek geçirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı piknikte mangalın başına geçip et pişiren huzurevi sakinleri, kendilerine farklı bir gün yaşadıkları için Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi yetkililerine teşekkür ettiler.

Hep birlikte saz çalıp, şarkılar söyleyen yaşlılar, neşeli saatler yaşadı. Yaklaşık 6 yıldır huzurevinde kalan 90 yaşındaki Nazmiye Eker, piknik sayesinde moral ve motivasyonlarının arttığı söyledi. 67 yaşındaki Sabri Özkal ise, her yıl geleneksel olarak düzenlenen piknik sayesinde huzurevi sakinleri arasındaki birlik ve beraberliğin yanı sıra dostluk ve arkadaşlık duygularının pekiştiğini belirtti.

Huzurevinin sanatçı sakinlerinden 83 yaşındaki Halil Turgut da, söylediği Türk Sanat Müziği şarkılarıyla dostlarına nostalji yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 12:34:53
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 12:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?