2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İnegöl köftesi tescillendi

Türkiye'nin en ünlü köftesi olarak bilinen İnegöl Köftesi tescillendi.

Destek Patent firmasının Marka ve Patent Danışmanı Gürhan İlhan, 4 Şubat 2005 tarih ve 25717 sayılı Resmi Gazete'de ilan edilen İnegöl Köftesi'nin marka tescil belgesini dün İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanvekili Rauf Koşarer'e, teslim etti. Belge teslim töreninde konuşan İTSO Başkanvekili Koşarer, "Yüzyıllardan beri İnegöl'e mal olan İnegöl Köftesi artık resmi patentli oldu. İnegöl Köftesi adı altında köfte satışı yapanlar, artık İTSO'dan izin belgesi almak zorundadır. İzin ücreti veya markayı haksız kullanalar için uygulanacak ceza miktarları İTSO yönetim kurulunun toplantısında belirlenecek.

İnegöl şehir merkezindeki esnaflarımız için herhangi bir sıkıntı yoktur. İnegöl halkının hakları korunacaktır. Biz bu uygulamayı, insanlara zorluk çıkarmak için değil, İnegöl'ün hakkını belgelendirmek için yaptık. 3 yıl önce 8 Ağustos 2002 tarihinde Bursa Destek Patent firması aracılığıyla başvurumuzu yaptık. 4 Mart 2006 tarihinden itibaren ise yetki çıktı. İTSO, Türkiye genelindeki İnegöl Köftesi yapan bütün işletmelere müdahale edebilecek" dedi.

İnegöl dışından İnegöl Köftesi yapıp satmak için belge almak isteyenlere standart açısından aynı lezzette olması şartının koşulacağını anlatan Koşarer, Mart ayı sonuna kadar Denetleme Kurulu oluşturulacağını, Türkiye genelinde 7-8 avukatla çalışacaklarını, şartlara uymayanlar hakkında gerekli davaları açacaklarını söyledi.

Marka ve Patent Danışmanı Gürhan İlhan ise, İnegöl Köftesi'nin artık denetim altında olduğunu, denetim mekanizmasının ise İTSO olduğunu belirterek, "Türk Patent Enstitüsü Coğrafi İşaret Tescil Belgesi"ni Rauf Koşarer'e teslim etti.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 13:21:34
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 15:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?