1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İNTAM'ın enkazı kaldırılıyor

Bursa'da heyelan sebebiyle çöken İNTAM binalarının enkazının kaldırılmasına yarın başlanıyor. Enkaz kaldırma çalışmaları için Bursa'ya getirtilen ve Türkiye'de sadece bir adet bulunan 25 metre uzunluğundaki 800 ton kaldırma kapasiteli Ultra-High Demolition adlı iş makinesinin montajı tamamlandı.

15'er günlük iki etap halinde gerçekleştirilecek enkaz kaldırma çalışmalarında Ultra-High Demolition adlı iş makinesinin yanı sıra dev vinçler ve yıkılan istinat duvarlarını taşımak için de TIR'lar kullanılacak. Ultra-High Demolition adlı iş makinesinin Bursa'ya 15 özel TIR ile getirildiğini kaydeden yetkililer, çalışmaların yarı sabahtan itibaren başlayacağını belirtti.

İlk olarak İNTAM 99 ve Gökçen 3 Apartmanı'nın üzerinde yer alan beton bloklar parçalanarak alınacak. Daha sonra ise çöken İNTAM 95 ve 97'nin enkazları kat kat kaldırılacak. Bu çalışmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak başkanlığında kurulan, Osmangazi Belediyesi, İnşaat, Harita ve Kadastro, Bayındırlık, Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa şube başkanlarının yer aldığı teknik heyet, heyelan bölgesinde bir kez daha inceleme yaparak, gidişatla ilgili değerlendirmede bulunacak.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 19:10:42
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 13:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?