1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İntihara kalkışan köfteciyi başkan vazgeçirdi

Bursa'da, seyyar köftecilik yapan bir kişi, zabıtaların tezgahına el koymasına tepki göstererek intihara kalkıştı. O sırada olay yerinden geçen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, çatıdaki vatandaşı ikna ederek aşağıya indirdi ve makam aracına bindirerek olay yerinden ayrıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi Yüksek İhtisas Araştırma Hastanesi Kavşağı'nda köfte satan 39 yaşındaki Turan Şahin'in tezgahına zabıtalar 'yasal olmadığı' gerekçesiyle el koydu. Hastanede yatan ağabeyinin masraflarını köfte satarak giderdiğini söyleyen Şahin, saat 16.00 sıralarında 4 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Olay yerine gelen polis ekipleri, köfteciyi ikna etmeye çalıştı. Olay yerine itfaiye ve ambulans da çağrıldı. "Hastanede hastam var, ölüm döşeğinde ağabeyim, ölümle pençeleşiyor, bana bir ekmeği çok gördünüz" diye bağıran Şahin, amacının şov olmadığını söyledi.

Çevrede toplanan meraklı vatandaşları dağıtmak yine polise düştü. Uzun süren ikna çalışmaları sonuç vermeyince olay yerinden geçen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, makam aracından inerek çatıdaki Şahin'i ikna etmeye çalıştı. Ayaklarını çatıdan aşağıya sarkıtan Şahin, ikna olmayınca Belediye Başkanı Keskin, çatıya çıkarak köfteciyle selamlaştı. Köftecinin derdini dinleyen Başkan Keskin, "Sana söz veriyorum, sorunlarını gidereceğim, sana bir de iş bulacağım" dedi. Başkan Keskin'in sözü üzerine ikna olan Turan Şahin, çatıdan indi. İlk işi bir sigara yakmak olan Şahin'i ikna etmeyi başaran Başkan Keskin'i vatandaşlar alkışlarla kutladı.

"Kardeşimiz bunalıma girmiş. Belediye başkanı olarak ben yardımcı olacağım, evine götürüyorum. Aramızda ikna ettik, yardımcı olacağım" diyen Başkan Keskin, Şahin'in maddi bunalımda olduğunu kaydetti. Bu sırada AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik'e seslenen Şahin, "Çelik'e sesleniyorum. Sorunlarıma çözüm bulsun. Ölüm döşeğinde hastam var, çoluğum çocuğum aç, ekmek teknemi elimden aldılar" ifadelerini kullandı.

Başkan Keskin'in makam aracına bindirilen Şahin, olay yerinden uzaklaşırken, polis araçları da Başkan Keskin'in makam aracını takip etti. Köfteci Şahin, daha sonra ifade vermek üzere Ertuğrul Gazi Polis Merkezi'ne götürüldü.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 13:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?