5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İsviçreli geline Türk düğünü

İsviçre'de yaşayan Bursalı Ümit Altıntaş, İsviçre'de tanışıp evlendiği öğretmen Maya Knobel ile kendi köyünde Türk usulü düğünle dünya evine girdi. İsviçre'de liseyi birlikte okudukları Maya Knobel ile hayatını birleştiren Ümit Altıntaş, kendi köyünde düğün yapmaya karar verdi.

Bursa'nın Ümitalan Köyü'nde yapılan düğüne gelinin annesi ve İsviçre'den 36 arkadaşı da katıldı. Damat önce çalgılar eşliğinde evinden alınarak, düğünün yapılacağı alana götürüldü. Burada geleneklere uygun damat traşı yapıldı.

Traşın ardından damat ve gelin, çalgılar ve alkışlar eşliğinde çiftetelli oynadı. Gelinin annesi Irene Knobel'in de en az gelin ve damat kadar heyecanlı olduğu görüldü. Düğüne katılan gelinin arkadaşları, çifte telli öğrenip göbek attı. Gelinin arkadaşları, İsviçre'deki düğünlerin bu kadar hareketli olmadığını söyledi. Bu arada, düğünde davetlilerin silah atması dikkati çekti.

Gelin Maya Knobel, çok ilginç bir düğün olduğunu, en mutlu gününü yaşadığını belirtti. Damat Ümit Altıntaş ise, eşiyle İsviçre'de lisede tanıştıklarını söyleyip, "Önce İsviçre'de düğün yaptık. Oradaki düğüne de buradan misafirlerimiz gelmişti. Ancak ben köyümde Türk usulü düğün yapmak istedim. İki kültürü birleştirdiğim için çok mutluyum" diye konuştu.

Yeni evli çift, balaylarını köyde geçirip, tekrar İsviçre'ye dönecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 11:17:48
Güncelleme :8 Ağustos 2005 Pazartesi 11:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?