2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kaçak binalara yıkım

Osmangazi'de, kaçak  binaların yıkımı devam ediyor.
 
Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri, sabah saatlerinde Küçükbalıklı ve Başaran mahallelerine gitti. Çevik kuvvet polisinin aldığı güvenlik tedbirleri altında harekete geçen belediye ekipleri, Küçükbalıklı Çiğdem Sokağı üzerinde Nesibe ve Hüsnü Aras çiftine ait evin kaçak olan ikinci katını yıktı. İki geliniyle aynı dairede oturmak zorunda kaldığı için ikinci kata inşaat yaptığını söyleyen Nesibe Aras, yıkıma engel olamadı. Evinin yıkımını gözyaşları içerisinde seyreden Aras, fenalaşarak yere yığıldı. 

Uzun süre yerde sürünen kadını oğlu ve eşi sakinleştiremeyince, sağlık ekibi müdahale ederek iğne yaptı. Aras'ın ismi öğrenilemeyen oğlu, "Anam, hasta anam, yapma" diye ağlarken, herkesi duygulandırdı.
 
Ekipler, daha sonra Çakmak Sokağı üzerindeki ruhsatsız olduğu belirlenen binayı yıktı. Karabağ Sokağı üzerindeki Ahmet Sağlam'a ait evin önüne gelen ekiplere Sağlam ailesi direnmek istedi. Devreye giren polis, ev sahiplerini sakinleştirdi. Ahmet Sağlam, "Ben 380 YTL maaşla ev yaptırdım. Vergimi ödüyorum, devleti soymadım, vergi kaçırmadım" diye dert yandı. 

Küçükbalıklı Mahallesi'nde toplam 5 ruhsatsız binayı yerle bir eden yıkım ekibi, Başaran Mahallesi'nde ruhsatsız 3 binayı daha yıktı.
.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 19:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?