1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kamyonun çarptığı ayı ameliyet edildi

Eskişehir'de, geçen hafta karayolunda bir kamyonun çarpması sonucu yaralanan ayının kırık olan iki bacağı ameliyat edildi. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Yanık, özel çiviler takılan ayının sağlığına 3-4 ay içerisinde kavuşacağını söyledi.
 
Eskişehir'den Karacabey'deki Ayı Barınağı'na getirilen 1 yaşlarındaki kazazede ayının Cumartesi günü Veteriner Fakültesi Kliniği'nde röntgeni çekilmişti. Veteriner Fakültesi Kliniği'ne bu kez ameliyat için getirilen yaralı ayı, Prof. Kemal Yanık başkanlığındaki heyet tarafından ameliyata alındı. Kırık olan ön bacağı ile arka bacağına özel çivi takılan ve 5 saat boyunca ameliyat edilen ayının, fakültenin şehir merkezindeki kliniğinde müşahede altında tutulacağını belirten Prof. Yanık, "Bugün ameliyat yapıyoruz. Ön ve arka bacağı kırık. Özel çiviler takacağız. Çivilerle ilgili değişik yöntemleri var ama ayının da barınakta bulunması ve korunması sebebiyle dayanaklı özel çiviler yerleştiriyoruz. 

Kemik iliğinin boşluğuna çivileri yerleştireceğiz. Operasyon sonrası dönem düşündürücü. Ayının hareketini kontrol etmek zor. Köpekleri, kedileri ameliyat ediyoruz. Kontrolü çok kolay oluyor. Onun için de operasyondan sonra bizim kontrolümüzde tutabileceğimiz bir yer ayarlayacağız. Takip edeceğiz. Başarılı olursa, ileride tabiata kendini adapte eder. Herhangi bir komplikasyonu çıkmazsa, 3-4 ay içerisinde hayvan rahatlıkla yürümeyi düzeltir" diye konuştu. 

Kazazede ayının tedavi masraflarını ise, dansçı ayıların rehabilitasyonu programını yürüten Pro Animal'in üstlendiği öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 16:04:11
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 16:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?