5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kar hayatı felç etti

Bursa'da aniden başlayan kar yağışı hayatı tam anlamıyla felç etti. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken şehir merkezinde kar yağışı sebebiyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Büyükşehir Belediyesine ait kar küreme ve tuzlama ekipleri gece boyu şehrin ana girişlerinde yoğun kar nedeniyle kapanan yolları açmak için seferber oldu. Aniden bastıran kar yağışını fırsat bilen üniversite öğrencisi gençler gece yarısı evlerinden çıkarak kartopu oynadı.

Bursa'da kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken kalınlığı 35 santimetreyi geçen kar nedeniyle Bursa'nın Kemalpaşa, Nilüfer ve Osmangazi ilçelerine bağlı çok sayıda dağ köyünün yolları ulaşıma kapandı.

Bursa-İzmir yolu 35. kilometresi, Bursa-Ankara yolu Akiniş Rampası ve Bursa-İstanbul yolu Süpürgelik mevkiinde yolların karla kaplanması nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Gece boyunca grayderlerle açılan yollar 1 saat aralıklarla tuzlandı.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Çekirge Mahallesi Selvili Cadde üzerinde Ümit Meşe (45) idaresindeki 16 EN 353 plakalı lüks otomobil karla kaplı yolda kayarak takla attı.

Takla atan otomobil içerisinde yaralanan sürücü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Acemler Buski Kavşağı'nda meydana gelen bir diğer kazada ise 27 AE 205 plakalı minübüs sürücüsü Ali Yalçın (45) otomobili ile kayarak direğe çarpıp yaralandı.

Uludağ yolunda zincirsiz sürücüleri geri çeviren jandarma ekipleri gece boyunca yolda kalan vatandaşlara yardım etti. Karlar altında kalan şehrin gece görüntüsü kartpostalları aratmazken yoğun final programı içerisinde kar yağışını fırsat bilen üniversite öğrencisi gençler gece yarısı evlerinden çıkarak kartopu savaşı yapıp gönüllerince eğlendi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 10:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?