2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kestel, Model uçakçılık merkezi oluyor

Kestel İlçesi, gökyüzünün uçsuz bucaksız cazibesinin çağrısına kulak veren model uçak tutkunlarının yeni adresi oluyor.

Model uçak ve model otomobil tutkunları, Kestel'de bir merkezde toplanıp, tecrübelerini paylaşacak. Radyo kontrollü model uçak ve otomobillerin güven içerisinde kullanabileceği uçuş pisti ve offroad parkuru için ilçede çalışmalara başlandı.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, "Son yıllarda gelişen teknolojiyle insanlar farklı hobilere yöneldi. Model uçak alanında çalışma yapan birçok hemşehrimizin olduğunu biliyoruz. Kendileri, model uçakları uçurma konusunda sıkıntı yaşadıklarını, hatta neredeyse imkansız denebilecek şartlarda bunu gerçekleştirdiklerini, meydana gelen talihsizlikler yüzünden maddi ve manevi kayba uğradıklarını dile getirdiler. Biz de belediye olarak bu alanda ilimiz genelinde ve ilçemizde çalışmalar yapan tüm model uçak ve hatta model otomobil tutkularına modern imkanlar sunabilecek bir pist ve offroad pisti inşa etme kararı aldık.

Çataltepe Köyü civarında bulunan Ayvaçalı bölgesine 125 metreye 20 metre ebatlarında asfalt uçuş pisti, model otomobil tutkunları için 3 kilometrelik off road pisti ve model tutkunlarının tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği sosyal alanları kapsayan bir kompleks inşa edeceğiz. Proje safhasında olan bu konu kısa süre içerisinde hayata geçirilerek, model uçak sevdalılarının bahar aylarından itibaren bu pisti kullanabilmelerine imkan sağlamak istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 23:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?