5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kimsesizler sokakta kalmayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kara kışta sokaklarda yatan kimsesizler için barınma evi açtı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından kış aylarında kimsesizler için açılan barınma evi, bu yıl kışın erken bastırması üzerine bugün hizmete sokuldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, "Önceki yıllarda ocak ayında hizmete açtığımız barınma evini bu yıl havaların erken soğuması üzerine şimdi açtık. Temennimiz, başkanımızın seçim beyannamesinde de açıkladığı gibi bu hizmeti kalıcı hale getirmek.

Geçen yıl 78 kişilik olan kapasiteyi bu yıl 130 kişiye çıkardık. Ömrünü sokakta sürdürmek mecburiyetinde olan veya Bursa'ya gelip de barınacak yer bulamayan insanlara ev sahipliği yapacağız" dedi.

Bu tür hizmetlere öncelik verilmesi gerektiğini açıklayan Konçak, "Misafirlerimizin 3 öğün yemeğini belediyemiz karşılıyor. Sağlık taraması, duş, iç çamaşırı ve giyecek gibi her türlü ihtiyaçları da karşılanmakta. Yani kimsesizlerin kimsesi olmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Konçak, uygulamak istedikleri değişik projeler de olduğunu, en kısa sürede kadın sığınma evlerinin de faaliyete geçirileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 13:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?