1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kış uykusundan uyanan ayıların bahar keyfi

Türkiye'nin doğusunda kar yağışı başlarken, Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki ayılar kış uykusundan uyanarak baharın keyfini havuzlarda serinleyerek çıkarıyor.

Türkiye'nin doğu bölgesini tekrar etkisi altına alan kar yağışına rağmen, Bursa yazdan farksız bir gün yaşandı. Sıcaklığın 17-20 dereceyi bulduğu Bursa'da vatandaşlar mesire ve Hayvanat Bahçesi'ne gitmeyi tercih etti.

Bünyesinde 70 türden 471 hayvanın bulunduğu Bursa Zoo Park'ta baharın gelmesiyle birlikte hayvanlar güneşin keyfini çıkarıyor.

 

Çöl hayvanı olarak bilinen develer, çetin geçen kışın ardından baharın tadını yatarak ve güneşlenerek çıkarırken, Afrika savanasına salınan zebralar, büyüyen otları yemekle meşgul oldu.

Baharın gelmesiyle birlikte kısa bir süre önce kış uykusundan uyanan ayılar, sıcaklığın arttığı öğle saatlerinde havuzlara girerek serinledi. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği ayılar, kendilerine atılmak istenilen simit ve meyveleri yiyebilmek için yaptıkları hareketlerle sempati topladı. Günün neredeyse her saatini havuzda geçiren ayıların su içerisindeki oyunları dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 13:09:07
Güncelleme :27 Nisan 2006 Perşembe 13:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?