5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kreş yanına radyoterapi merkezi açıldı

Radyoterapi tedavisinde kullanılacak ve radyasyon yaymasından endişe edilen Lineer Akseleratör cihazı, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi bahçesinde bulunan kreşin yanında hizmete girdi.

Bursa’da Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin bahçesindeki kreşinin hemen yanında hizmete giren Lineer Akseleratör cihazı, tartışma konusu oldu.

Kreşte kalan 20 çocuğun velisinin cihaz hizmete girmeden şua tehdidi nedeniyle çocuklarını başka bir kreşe gönderdiği öğrenildi.

Halen kreşte kalan yaklaşık 50 çocuğun aileleri ise hastane başhekimliğine başvurarak, kreşin başka bir yere nakledilmesini istedi.

Toplam 35 imzanın bulunduğu dilekçede yeni kurulan merkezden rahatsızlık duyulduğu özellikle ifade edildi.

ALTINEL: KREŞ BAŞKA BİR YERE TAŞINABİLİR

Bursa Sağlık Müdürlüğü’nü vekaleten yürüten Dr. Ahmet Altınel, radyasyon yaymasından endişe edilen yeni merkezle ilgili tedirginliğin giderilmesi için ilgili yerlere başvurup, inceleme yaptıracaklarını bildirdi.

Atom Enerjisi Kurumu ve Uludağ Üniversitesi’nden yardım alabileceklerini söyleyen Altınel, gerekirse kreşin başka bir alana taşınabileceğini belirtti.

‘CİHAZ KONUSUNDA AYRINTILI BİLGİMİZ YOK’

Altınel, “Binada radyasyon kaçağı olup olmadığını hemen ölçümler yaparak tespit edeceğiz. Cihazın radyoaktif madde sızdırıp sızdırmayacağını henüz bilmiyoruz. Bu daha çok eski cihazlarda olurdu.

Son yıllarda geliştirilen ve teknolojisi yüksek olan cihazlarda böyle bir olayın gelişip gelişemeyeceği konusunda kesin bir bilgim yok” dedi.

VELİLER TEPKİLİ

Olaya tepki gösteren veliler ise çevre sakinlerinin de durumdan rahatsız olduğunu belirterek, “Bu nasıl iş? Hem kanser hastalığını tedavi edeceksiniz, hem de kansere zemin hazırlayacaksınız. Anlamak çok zor” diye konuştular.

NTV
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 16:20:01
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 16:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?