5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kurt ile kuzunun kardeşliği

Bursa'da, Uludağ'ın eteklerindeki bir et mangal tesislerinde, 6 aylık Alaska kurdu ile 7 aylık bir kuzunun dostluğu görenleri kıskandırıyor. Çakır ile Ferhat, aynı kafeste yaşıyor ve aynı kaptan süt içiyor.

Yıllardır dedelerin ya da ninelerin torunlarına anlattığı kurt kuzu hikayelerinin içeriği de artık değişecek.

Aile fertlerinin dahi birbirine tahammül edemediği günümüzde, Bursa'da bir işletme, kurtla kuzunun arkadaşlığı ile adından söz ettiriyor.

Uludağ yolu üzerindeki Dereağzı Tesisleri'nde 6 aylık Alaska kurdu ile 7 aylık kuzunun dostluğu görenleri hayrete düşürüyor. Aynı kaptan süt içen, birlikte oynayan kurtla kuzu, gece de birbirine sarılarak uyuyor.

'Çakır' ismindeki Alaska kurdu ile 'Ferhat' isimli kuzunun hikayesi, dostlukları kadar da ilginç. Annelerini kaybeden Çakır ve Ferhat'ı tesadüfler Dereağzı Tesisleri'nde biraraya getirmiş.
Çakır, tesislerde kurulan mini hayvanat bahçesinde bıldırcın, tavşan ve köpeklerle birlikte yaşarken, işletmeye gelen birisi bir kuzu getirdi.

Ferhat ismi konulan kuzu, kurtla aynı kafeste yaşamaya başladı. Önceleri çekingen ve ürkek devam eden mecburi dostluk, her ikisinin yetim olması nedeniyle zamanla daha da güçlendi. Ferhat'a göre kendini daha güçlü gören Çakır, sırf Ferhat'ın uyurken rahatsız olmaması için başında nöbet tutmaya başladı.

Hayvanlara gözü gibi bakan İbrahim Kekeç, tesislere gelen müşterilerin cep telefonlarıyla kurtla kuzunun dostluğunu görüntülediğini söyledi. Kekeç, kurtla kuzunun birlikte yaşamasının tesislerin güvenlik sembolü olduğunu belirterek, "4 aydır kurtla kuzunun birlikte yaşadığına şahit oluyoruz.

Ben tesislerde kaldığım için 24 saat boyunca hayvanların bakımını da üstleniyorum. Çocukluğumuzdan bu yana kurtla kuzunun yan yana yaşamayacağını bize anlatırlardı. Burada gördüklerime önce ben de inanamadım. Bize yavru olarak gelen kurtla kuzu zamanla birbirlerine dost oldu.

Tesislerimizin mini hayvanat bahçesinde yaklaşık 50 hayvan daha bulunuyor ama Çakır'la Ferhat'ın dostluğu bizi de kıskandırıyor. Karıyla kocanın bile anlaşmakta zorlandığı, trafikteki basit bir yol verme meselesinden insanların birbirini vurduğu bir ortamda 'kesinlikle birlikte yaşamaz' denilen kurtla kuzunun kıskandıracak beraberliği, ibret tablosu olarak önümüze çıkmaktadır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 11:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cavit Ferit IP: 78.175.31.xxx Tarih : 14.01.2009 22:59:33

İşletmeciyi tebrik ediyorum,bu tabloyu insanlara gösterdiği için.