1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kurtarma ekibine nükleer ve biyolojik tehtid eğitimi

Ankara'da bu yıl 8.'si düzenlenen kitle imha silahlarına karşı koyma ve kişisel korunma eğitimine, Bursa Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de katılıyor.

Afet bölgesinde sağlık hizmeti vermek amacıyla Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'ne (UMKE) yönelik Nükleer Biyolojik Kimyasal (NBC) tehdit eğitimleri, Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'nda başladı. Kursa Bursa'dan da 8 UMKE üyesi katıldı. 5 gün sürecek olan kurs, teorik eğitim, inceleme, tatbikat ve vaka çalışmalarını içeriyor. Eğitimin hedefi, UMKE'nin hareket kabiliyetini artırarak, ortaya çıkması muhtemel NBC tehditlerinden kaynaklanan sağlık problemlerinde, uygun donanımla, gerektiğinde diğer kurtarma ekipleriyle soğuk alanda sağlık müdahalesi gerçekleştirebilmek.
UMKE'den sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Altıner, "Kitle imha silahları halen dünya gündemini meşgul eden ve sonuçları çok acı olan ciddi tehditlerdendir. Bu kursta kitle imha silahlarının ortaya çıkartacağı sonuçları ve ekibimizin bu konuda yapması gerekenleri öğreneceğiz. Bilindiği gibi ekibimizin en büyük özelliği, her türlü afette en profesyonel yöntemlerle medikal kurtarmaya yönelik faaliyetlerdir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 16:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?