2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

M. Kemal'de yangın

Mustafakemalpaşa'ya bağlı 150 haneli Karaköy'de çıkan ve köydeki evlerinin büyük bir kısmının yanmasına yol açan yangın akşam saatlerinde yağmurun etkisiyle söndü.

Kızılay'ın çadır kurmasına rağmen evleri tamamen yanan vatandaşların büyük bölümü Bursa'daki ve ilçelerdeki yakınlarının yanına gittiler. Yağmur yağışı altında köyden traktör ve minibüslerle ayrılan vatandaşlar, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktüler. Kızılay'ın kurduğu çadırda battaniye, yiyecek ve sağlık hizmeti verilen vatandaşlar ise bir yandan sağ salim kurtulduklarına sevinirken, diğer yandan evlerden hiçbir şey kurtaramadıklarına üzüldüler.

 Akşam saatlerinde havanın kararmasıyla için için yanan köyde acı bir görüntü oluşturdu. Hiçbir şey kurtaramayan vatandaşlar, itfaiye, kurtarma ekipleri ve jandarmanın yardımıyla yangını söndürmeye çalıştılar. Ancak gece 22.00 sıralarında bastıran sağanak yağış yangını tamamen söndürdü. Sivil savunma ekipleri de yangından canlı olarak keçi ve koyunları kurtarma seferberliğine girişti. Enkaz altından ve meralardan kurtarılan çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan köyün dışına çıkarıldı. Yağmurun şiddetini artırmasıyla birlikte vatandaşlar da köylerini terk ettiler. Bursa merkez, Orhaneli ve Mustafakemalpaşa İlçesi'nden gelen yakınlarının yanına minibüs, özel otomobil ve traktörlerle gitmeye çalışan vatandaşlar dramatik anlara sebep oldular. Yıllardır komşu olan kadınlar, köyden ayrılırken birbirlerine gözyaşları içinde sarıldılar.

 
Kızılay, DSİ, Tedaş, Akut, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım, Osmangazi Belediyeleri'nin yanı sıra jandarma ekipleri gece boyunca köyde çalıştılar. Kızılay ekipleri büyük bir çadır kurup köyde kalan mağdur vatandaşları buraya yerleştirdi. 150 çadırın köyün altındaki boş araziye kurulacağı belirtilirken, vatandaşlara Osmangazi Belediyesi'nden gönderilen üç çeşit sıcak yemek, Yıldırım ve Büyükşehir Belediyesi ile Kızılay'dan gelen erzaklar dağıtıldı.
Arama kurtarma ekibindeki görevliler, yatalak olan yaşlı bir köylüye elleriyle yemek yedirdiler. Yaşlı bir kadın 3 oğlağı, bir büyükbaş hayvanı ve evinden başka bir şeyi olmadığını ancak yangında hepsinin kül olduğunu feryat ederek söyledi. Kızılay ekiplerinin gece boyunca çalışarak her biri 80 kilogram ağırlığındaki 150 çadırı kuracağı ve vatandaşların hizmetine sunacağı öğrenildi. Vali Nihat Canpolat da, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Yılmaz ile birlikte gece geç saatlere kadar yaptığı incelemeyi tamamlayarak Bursa'ya döndü.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 21:23:56
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 12:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?