1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Modern sebze-meyve halinin ihalesi yapıldı

Dün Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın temelini attığı Merinos Kentsel Dönüşüm Projesi’nin startını veren Büyükşehir Belediyesi, bugünde Görükle’de Çevre Yolu’na paralel yapılacak Türkiye’nin en büyük Sebze-Meyve Hali’nin ihalesini gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan ve 9 firmanın katıldığı Bursa Sebze-Meyve Hali’nin ihalesini 17 milyon 101 bin YTL ile en uygun teklifi veren Bursalı firma Umut İnşaat kazandı.

“Türkiye’nin en büyük ve modern hali olacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Görükle’de 200 dönümlük arazi üzerine yapılacak, Bursa Sebze-Meyve Hali Projesi’nin Türkiye’deki emsallerinin en büyüğü olacağını söyledi. Yeni hal yerinin imar planı onayı ile kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını anlatan Başkan Şahin, “Avam projesi biten ve uygulama projeleri tamamlanan yeni hal alanının ihalesini de gerçekleştirerek, bir büyük projeye daha start veriyoruz. Her türlü sosyal donatı alanının bulunduğu, 150 dükkanın yer aldığı 59 bin metrekaresi kapalı alan olan yeni hal, Türkiye’nin en büyük ve modern hali olacak” dedi.

Yeni halin mimari yapısı Bursa’nın değerlerini simgeliyor

Uludağ Üniversitesi’nin sınırları içersinde ve Çevre Yolu’na cepheli 200 dönümlük bir alana yapılacak yeni halin Bursa’ya hayırlı olmasını dileyen Şahin, “Yapılacak yeni halin mimari yapısı Bursa’nın değerlerini simgeleyen özellikleri taşıyor. Yeni hal projemizde bir halde olması gereken her türlü donatı alanı bulunuyor. Yeni hal, dört duvarı çevrilerek yapılmış bir hal olmayacak. Hal komisyoncuları da projemizi mükemmel buldu. Zaten projeyi onların istek ve talepleri doğrultusunda hazırladık. Biz yaptığımız işin en mükemmelini gerçekleştiririz” diye konuştu.

İlk kazma mayıs ayında vurulacak

Başkan Şahin, inşaatına mayıs ayında başlanacak yeni halin 2007 yılının nisan ayında hizmete açılmasını planladıklarını belirtirken, hal alanın tahsisi konusunda kendilerine destek veren Rektör Mustafa Yurtkuran’a teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 14:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?