1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Mudanya'da köpek katliamı iddiası

Mudanya'da, Evsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği yöneticileri, köpeklerin itlaf edilip çöpe atıldığı iddiasıyla belediye hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hasanbey Mahallesi'nde ilköğretim okulu öğrencileri Gürkan Ş, Kemal B, Sait T. ve Emre V.'nin iddialarına göre, Salı günü belediye ekipleri, havalı tabancayla vurdukları köpekleri daha sonra canlı canlı çöp kamyonuna koyup götürdü. Evsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mefaret Özmez ve yönetim kurulu üyeleri, bugün savcılığa Mudanya Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Özmez, "Salı günü belediye ekipleri çocukların gözü önünde sokak köpeklerini itilaf etti ve canlı canlı çöp kamyonuna attı. Köpekleri Bademli Barınağı'na götürüyoruz demeleri yalan, çünkü bu barınağa belediyeden köpek getirilmedi, belediyeden şikayetçiyiz" dedi.

İddialar üzerine bir açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar, "Biz kesinlikle hiçbir köpeği itlaf etmedik, ancak sokak köpekleri hakkında yüzlerce vatandaştan şikayet dilekçesi mevcut olup, vatandaşlar sokaklarda başı boş gezen köpeklerden oldukça rahatsız. Buna istinaden toplayabildiğimiz köpekleri barınağa götürüyoruz" diye konuştu.
Zabıta yetkilileri ise, yıllardır köpek itlaf etmediklerini, bilhassa iğneyle uyutarak vatandaşların şikayeti üzerine bu köpekleri barınağa bırakmak istediklerini, ancak barınak dolu olduğu için bunu yapamadıklarını söyledi. Yetkililer, "Çöp kamyonuna atılan köpek hastalanıp ölmüş. Bunun için çöpçülerimiz onu kamyona koymuşlar" dedi.

Bu arada zabıta ekipleri, bugün ilçe mezarlığında buldukları 14 yavru köpeği kamyona koyup barınağa götürdü.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 18:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?