5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Muhtarlar avanta peşinde

Ramazan davulcuları, bahşiş toplamak isteyen korsan davulculara karşı vatandaşları uyardı. Davulcular, mahalle muhtarlarının davul çalma işi karşılığında kendilerinden bilgisayar, koltuk takımı ve para istemesinden dert yanıyor.

Son yıllarda Ramazan davulcularının sahurda çalışma izin yetkisinin muhtarlara verildiğini belirten 30 yıllık davulcu Işık Cankılıç (44), küçük yaştan beri bu mesleği yaptığını, ancak muhtarların sıkıntı çıkardığını belirterek, "Ramazan ayı geldi.

Fakat mahalle muhtarları bizlerden çalışmamız karşılığı yüksek miktarlarda para, televizyon, bilgisayar ve büro malzemeleri istiyor. Zaten kazandığımız para nedir ki bunları alalım? Ayrıca, bir de korsan davulcular var ve bu kişiler çalışmadıkları mahallelere gidip, para topluyorlar. Bizim emeğimizi çalıyorlar" diye konuştu.

Ramazan ayında sabah namazına kadar görevlendirildikleri mahalle ve sokaklarda davul çalarak vatandaşları sahura kaldıracak olan davulcular, Ramazan'ın 7. günü, 15. günü, Ramazan ve Kurban Bayramı günleri bahşiş topluyor.

25 yıldır mahallelerde davul çalan Cemal Yeşildağ ise, zaman zaman bazı vatandaşların davulculara tepki gösterdiğine işaret çekerek, "Biz insanların sahura kalkması için çalışıyoruz ama oruç tutmayan insanlar da 'rahatsız oluyoruz' diyerek bize anlamsız tepki gösteriyor. Vatandaşların çoğunluğu oruç tuttuğu için biz mesleğimizden vazgeçmiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 11:50:01
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 10:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?