2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Nilüfer'de "Kent ve Sağlık" konulu sempozyum

Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle "Kent ve Sağlık" konulu bir sempozyum düzenleyecek.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi Aytekin başkanlığında yapılacak sempozyumun, 7-9 Haziran 2006 tarihleri arasında Fethiye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceği belirtildi. Ana teması "sağlıklı bir çevrede yaşamak" olan sempozyumda, köyden büyük kentlere göçün sebep olduğu sorunlar ve kentlerdeki sağlık hizmetleri tartışılacak. Kent ve toplum, kentlerin çevre sorunları, kent ve sağlık hizmetleri ile planlama ana başlıkları altında yapılacak olan sempozyuma, yurtdışından 7 uzmanın katılacağı öğrenildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Kentin insan üzerindeki etkilerinin konuşulacağı bu sempozyuma halkımızın katılmasını istiyoruz. Kentteki sosyal örgütlerin de bu konuyla ilgilenip, bizlere destek vermelerini diliyoruz" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Hamdi Aytekin ise, "Hastalıkların arkasında muhakkak sosyal bir altyapı vardır. Sempozyumda bu sorunları tek tek tartışıp, halkla paylaşacağız" dedi. Daha önce konuyla ilgili bu kadar geniş bir sempozyum düzenlenmediğinin altını çizen Aytekin, tüm Bursa halkını Fethiye Kültür Merkezi'ne beklediklerini söyledi.

Ayrıca "Kent, Kentte Yaşam ve Sağlık" konulu fotoğraf yarışmasının düzenlendiği, başvuruların 12 Mayıs tarihine kadar www.kentsaglik.org adresine yapılabileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 12:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?