1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Nilüfer'de yabancı tabelalar sergisi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yabancı isimlerden oluşan firma tabelalarının fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı.

Bir ilköğretim okulunda açılan ve Türkçe'yi yozlaştırdığı iddia edilen işyeri tabelalarının fotoğraflarının bulunduğu sergide, ünlü popçu Gülşen'in Gül"she"n yazılı yeni albüm kapağının fotoğrafı da bulunuyor. Ünlü popçunun albüm kapağının dilimizi yozlaştırdığını savunan Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, öğrencilerle birlikte sanatçıyı protesto etti.
"Başkası Olma Kendin Ol" projesi kapsamında çektiği işyeri tabelalarının fotoğraflarını Konak Kültür Evi'nden sonra ilköğretim öğrencileri için sergileyen Bozbey, kültür yozlaşmasını engellemek için ilk adımı attığını ifade etti.

Sergide yer alan resimlerin arasında ünlü popçu Gülşe'nin yeni albüm kapağındaki "ş" harfinin yerine İngilizce'de kadın anlamına gelen "she" kelimesini kullanmasını tenkit eden Bozbey, "Türkiye'de tanınmış bir ismin bunu yapmasını şiddetle kınıyorum. İsmi Gülşen'se eğer, biz 'ş' harfini görmek isteriz. Bunu Türkçe'ye yapılan bir hakaret olarak kabul ediyorum. Savcılıkların harekete geçmelerini bekliyorum" dedi.

Öğrencilere Türkçe'nin ne kadar kirlendiğini gösterebilmek için sergiyi her okulda göstereceklerini belirten Bozbey, "Birçok ünlü firmanın tabelalarının bulunduğu sergi için gelecek tepkileri hiç önemsemiyoruz. Çünkü bunlar firmaların gerçek isimleri değil. Bizim istediğimiz, firmaların ticari sicildeki isimlerini yazmaları. Eğer kendilerine tanıtım için bir isim bulacaklarsa Türkçe'de milyonlarca kelime var, onlardan birini bulsunlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 14:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?