1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Öğrencilerden çevre temizliği çalışması

Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, karın kalkmasıyla birlikte Uludağ eteklerinde ortaya çıkan çöpleri elleriyle topladı. 400 öğrencinin katıldığı temizlik seferberliğinde, vatandaşlar tarafından atılan çöpler saatlerce süren çalışmanın ardından Osmangazi Belediyesi tarafından verilen poşetlere konularak toplandı.

Türkiye'de birçok okulda öğrenciler arasında yaşanan kavga ve bıçaklamalara karşın Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nin öğrencileri hafta sonu tatillerini çöp toplayarak geçirdi. Öğle saatlerinde Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde biraraya gelen öğrenciler, Okul Müdürü Rami Özyiğit tarafından yapılan konuşmanın ardından yürüyerek Uludağ İnkaya bölgesine çıktı. 12 öğretmen eşliğinde 400'e yakın öğrencinin katıldığı çöp toplama ve doğa yürüyüşü sırasında 250 torba çöp toplanarak, Osmangazi Belediyesi'nden alınan çöp torbalarının içine konuldu. Alkol şişesi ve kola kutularının yoğunlukta olduğu çöpler, yine belediyenin tahsis ettiği çöp kamyonuna atıldı.

Toplumun duyarsızca piknik yaparak kirlettiği alanları elleriyle temizleyen öğrenciler, "Geleceğimizin daha yaşanabilir olmasını istiyorsak, bu çöpleri lütfen ormanlara atmayıp, geri dönüşüm kutularına atalım. Biz ormanımızı temiz, Bursamız'ı da yeşil görmek istiyoruz" dedi.

400'e yakın öğrencinin duyarlılık göstererek çevre temizliğine katıldığına dikkat çeken öğretmen Nuri Özel ise, "Bu alanı öğrencilerimiz temizlemeye çalışıyor. Ve bu topluma mesajları var. Nerede olursanız olun ama doğanızı, çevrenizi temiz tutun. Piknik yaptıktan sonra alanları temizleyin. Geleceğe daha güzel doğa hazırlamak için mücadele etmekteyiz" diye konuştu.

Topladıkları çöpleri sırtlarında yol kenarına kadar çıkartan öğrenciler, poşetleri kamyonlara yükleyerek, yaya olarak Bursa'ya geri döndü.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 13:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?