2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Ortabağlar Köprüsü'nün Temeli atıldı

6 mahalleyi birbirine bağlayan, kentin doğu yakasının Şevket Yılmaz Hastanesi’ne kesintisiz ulaşımını sağlayan ve Ankara Yolu’nun yoğunluğunu azaltacak olan Ortabağlar Köprüsü’nün temeli törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Kaplıkaya Deresi üzerinde yapılacak olan 85 metre uzunluğundaki geliş-gidiş 3’er şerit olarak projelendirilen Kaplıkaya Deresi’nin temel atma törenine yaptığı konuşmada, “Ulaşım projelerimizle Bursa’ya nefes aldırıyoruz” dedi.

Yıllardır kentin doğusunda kalan Yıldırım’ın ihmal edildiğini, bundan dolayı da bu ilçedeki sorunların diğerlerinden daha fazla olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Bu yüzden, kavşak inşaatlarına ilk önce Yıldırım’dan başladık ve Yüksek İhtisas Kavşağı’nı 120 günde tamamladık. Polis Okulu Kavşağı’nı da eylül ayında bitireceğiz. Kent girişlerini güzelleştirme çalışmalarına Yıldırım’dan başladık. Emirsultan Meydanı’nı kamulaştırma işlemlerini bitirdik. Teleferik Projemizi hayata geçirdiğimizde, Yıldırım yeni bir cazibe merkezine kavuşacak. Eğtim ve Çiçek Caddesi 2006 çalışma programımızda. Eğitim Caddesi’nin devamını sağlayarak Güllük – Ortabağlar Caddesi’ni açacağız. Bunun için 15 milyon YTL bütçe ayırdık. Bugün temelini atacağımız bu köprü de Güllük – Ortabağlar Caddesi’nin Ankara Yolu’na bağlanmasını sağlayacak. Doğu Yakın Çevre Yolu’nun Samanlı ile Otosansit arasındaki 5 kilometrelik bölümünde kamulaştırmalarımızı tamamladık. Yolun yapımını 13 Nisan’da ihaleye çıkartıyoruz. BursaRay B etabı çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. BUSKİ’nin altyapı çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor” diye konuştu. Şahin ayrıca Yıldırım Belediyesi’nin Kaplıkaya Cazibe Merkezi Projesi’ne de 2 milyon YTL katkı sağlayacaklarını da belirtti.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 11:53:36
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 12:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?