1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Otomotiv fabrikasında yangın

Bursa'da, otomobil fabrikalarına metal ve plastik parçalar üreten Meksan'ın kaplama bölümü, bakım sırasında çıkan yangında kül oldu. Yangında ilk belirlemelere göre 700 bin YTL'lik hasar meydana geldi. Fabrikanın yangın sırasında tatil olması, her hangi bir can kaybına yol açmadı. 

Yangın, saat 15.00 sıralarında, Bursa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Ali Osman Sönmez Bulvarı üzerindeki Oya Yöney'e ait Meksan Yedek Parça Fabrikası'nda meydana çıktı. Yangına uilk müdahale OSB itfaiye ekipleri tarafından yapılırken, Büyükşehir Belediyesine ait İhsaniye ve Gençosman Grupları'ndan 15 ekip de alevleri kontrol altına almak için seferber oldu.
 
Fabrikada, Pazar günü tatil olması sebebiyle çalışan bulunmadığı öğrenildi. Pres, kaplama ve fitings olmak üzere, 3 bölümden oluşan fabrikanın kimyasal maddeler bulunan kaplama bölümünde başlayan yangın, diğer bölümlere sıçramadan kontrol altına alındı.
Metal malzemeler üzerine kimyasal ilaçlarla kromaj yapılan bölümdeki yangın, etrafta bulunan kimyasal malzemelerinde tutuşmasıyla bir anda büyüdü. İtfaiye ekipleri kimyasal madde yangını sebebiyle kontrollü olarak müdahale ederlerken, alevlerin diğer kısımlara sıçramaması büyük bir felaketi önledi. Plastik malzemelerinde hasar gördüğü yangının dumanları bütün Bursa'nın üzerini kapladı. 3 bölümden oluşan Meksan'ın metal kaplama bölümü tamamen kül oldu.
 
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 10:39:49
Güncelleme :15 Mayıs 2006 Pazartesi 14:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?