1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Plakasız servis şoförleri yol kesti

Bursa'da, servis taşımacılığı yapabilmek için gerekli olan 'S' plakaları bulunmayan, ancak fabrikalara işçi ve öğrenci taşıyan yaklaşık 100 minibüs şoförü, Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının kendilerine sürekli ceza kesmesini protesto etmek için yol kapatma eylemi yaptı. 

Minibüs şoförleri, Doğu Yakın Çevre Yolu Samanlı Kavşağı'nda araçlarını geliş gidiş istikametinde yolun ortasına çekerek, ulaşımı yarım saat kapattı. Kendilerine S plaka verilmediğinden dolayı, yıllardır trafikte zabıta kovalamacasına maruz kaldıklarını ifade eden sürücüler, İl Trafik Müdürlüğü yetkililerinden belediyeyle aralarını bulmalarını istedi. Bursa'da yıllardır hiçbir şekilde yeni servis plakası verilmediğini ifade eden minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi'nin istediği bedeli ödemeye hazır olduklarını söyledi. 

Minibüsçüler adına konuşan Orhan Aksoy, "Oda başkanı, belediye başkanı derdimize çare bulmak için gelmiyor. Yolu kesmeyelim de ne yapalım? Gerekirse hepimiz arabalarımızı yakmaya ve cezaevine girmeye hazırız. Devlete vergimizi veriyoruz. S plaka sahiplerinden daha fazla vergi ödüyoruz. Ama şu anda belediye bize plaka vermiyor. Bize plaka vermesinler ama çalışmamıza müsaade etsinler. Burada büyük bir rant var. Kimse kimseye rant sağlamasın. Arabayı bağlıyorlar. Bağlıyorsa burada bağlasınlar. Belediye Başkanı bu meseleye çare bulsun. Yanına gidiyoruz almıyor, 'Gel' diyoruz gelmiyor. Biz evimize ekmek götürmek istiyoruz. Belediye Başkanı bu işe çare bulmazsa, her gün biz bu yolları kapatırız. Ben aracımı evin önüne çekmek için almadım. Koyun taşısam 'Nakliye yapamazsın' diyorlar, yük taşısam 'Olmaz' diyorlar. 'Yolcu taşıyamazsın' diyorlar. Ben korsan isem, dünyanın neresinde hangi korsan devlete vergi ödüyor? Arabayı kapıda tutup vergi mi ödeyeceğiz? Bu işe bir çare bulunsun" diye konuştu. 

Bursa İl Trafik Denetleme Müdürü Aydın Balkanlı'nın olay yerine gelmesiyle ikna olan minibüsçüler, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapmak üzere bir temsil heyeti oluşturma kararı aldı. 

Bu arada, Bursa'da servis taşımacılığında kullanılan S plakaların 70 bin YTL'ye el değiştirdiği, plakası olmadan çalışan minibüsçülerin ise 50 bin YTL'ye kadar belediyeye bedel ödemeye hazır oldukları öğrenildi. Daha önce valilikte olan S plaka verme yetkisi bir kanun değişikliğiyle belediyelere devroldu. 

Trafik yetkilileri ise, eylem yapan bazı minibüs sahiplerinin S plakalı araçlara da sahip olduklarını ikinci plakayı veya taşıma hakkını elde etmek için eylem yaptıklarını ileri sürdü.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 17:56:37
Güncelleme :24 Mayıs 2006 Çarşamba 16:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gursel GULER IP: 85.97.132.xxx Tarih : 25.05.2006 12:58:54
kime ne diyelim bilemiyorum... s plakalrını almış iş yapanlara mı? yoksa ilin ihtiyaçları onsenedir büyüpte ek plaka vermeyenlere mi? yada bu kanunu hazırlayıp bu günleri düşünmeyip yarım bırakanlara mı? kızılmalı bilemiyorum ama bu işin çok acil şekilde düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum. ha birde kim vurduya getirip te kimsenin haberi olmadan o benim adamım bu benim adamım deyip bir gün de plaka dağıtılmasın saygılarımla...