1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Postacılara uzaktan kumandalı motosiklet

PTT Genel Müdürlüğü tarafından postacıların daha hızlı hareket edebilmesi ve mektupları seri bir şekilde adreslerine teslim edebilmesi amacıyla alınan bin 907 adet uzaktan kumandalı scooter motosikletten 80 tanesi, Bursa'da PTT çalışanlarına dağıtıldı. PTT Bursa Baş Müdürü Mustafa Kaplan, kara geçen PTT'nin gönderilen 80 adet motosikletle daha da süratli ve kaliteli hizmet vereceğini söyledi.

Uzaktan kumandayla çalışabilen motosikletler, düzenlenen törenle hizmete girdi. Daha önce 32 araç ve 16 motosiklete 80 tanesinin daha eklenmesiyle daha iyi şartlarda hizmet vermeye başlayacaklarını söyleyen PTT Baş Müdürü Mustafa Kaplan, "Amacımız çağın gereklerine göre hizmetlerimizi geliştirmek ve hizmet ağımıza yenilerini ilave ederek insanların hayatını kolaylaştırmaktır. Bursa'da eksik olan dağıtıcı kadrosuna 60 yeni arkadaşımızın eklenmesiyle kadromuz 383'e çıkmıştır. 15 yeni memurun da tayin edilmesiyle bu rakam 383'e ulaşmıştır" dedi.

Emekli Sandığı, SSK emeklilerinin yanı sıra Bağ-Kur emekli maaşlarını da ödemeye başladıklarını, kapıdan kapıya teslim servisi bulunduğunu ve posta hizmetlerinde büyük bir gelişimi yaşadıklarını vurgulayan Kaplan, "Bursa'daki PTT Bank ve 17 ayrı işyerinde çeşitli tahsilatlar yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl Bursa PTT Başmüdürlüğü 40 bin YTL kara geçmiştir. PTT kurumu yılın en fazla tasarruf eden kurumu seçilmiştir" şeklinde konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı Hasan Ersan da motosikletlerin teslim töreninde, PTT'nın çağın teknolojisini kullanarak topluma kaliteli süratli hizmeti ilke edindiğini bildirdi.

80 motosikletten 53'ü kent merkezine, 27'si ise ilçelere gönderildi. Motosikletli posta dağıtıcıları törenin ardından toplu şekilde kent turuna çıktı.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 15:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?