1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sağlıkçılardan yeni yasaya protesto

Bursa'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nı protesto etti.

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde bir grup sağlık görevlisiyle basın açıklaması yapan KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kemalettin Yıldız, "Yüzde 99.4'lük bir oranda halkın karşı çıktığı bu yasa adeta toplumdan kaçırılmış, parlamentoda bile tartışılması engellenmiştir.Yasanın her bir maddesi 23 saniye gibi kısa bir sürede oylanmış, milletvekilleri el kaldırıp indiren bir mekanizma şekline sokulmuştur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, prim gün sayısının 9 bine çıkmasını gelen tepkiler üzerine 20 yıla yaydıklarını söylüyor. Yani ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Sanki 20 yıl sonra çalışacak bizler veya bizim çocuklarımız olmayacak gibi, bunu da sosyal diyalog sayıyorlar" diye konuştu.
1 Mayıs hazırlıklarına da şimdiden başladıklarını ifade eden Yıldız, 1 Mayıs'ta görkemli bir kutlama yaparak baskılara direneceklerini söyledi. Basın açıklamasının ardından "Mezarda emekli olmak istemiyoruz", "Parasız eğitim, parasız sağlık" sloganları atan grup olaysız şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 12:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?