5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sağlıklı Şehirler Ağı toplantısı başladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlıklı Şehirler Ağı ve Avrupa Ulusal Sağlıklı Şehirler Ağı 2005 Yılı Toplantısı, Bursa'da 34 ülkeden yerel yöneticiler ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun katılımıyla başladı.

4 gün sürecek toplantıda, DSÖ'nün sağlıklı şehirler ağına üye şehirlerin 2020 yılına kadar olan yol haritası belirlenecek ve dünyadaki obezite sorununa çözüm aranacak.

Tayyare Kültür Merkezi'nde başlayan toplantıya, Brüksel, Liverpool, Kaunas, Sandnes, Lodz, Kopenhag, Milano, Madrid, Torino, Stocholm belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 34 ülkeden toplam 99 şehrin yerel yöneticileri, sağlık uzmanları, şehir planlamacıları ve üst düzey politikacılar katıldı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün "Herkes için sağlık" sloganıyla öncülük ettiği sağlıklı şehirler projesi kapsamında düzenlenen ve 3 gün sürecek olan toplantılarda, "Daha sağlıklı ve güvenli şehirler nasıl yapılır", "Risklerle nasıl baş edilir", "Afetlerden nasıl korunulur", "Obeziteyle nasıl başa çıkılır", "Daha sağlıklı, güvenli ve daha aktif şehirler nasıl tasarlanır" sorularına cevap aranacak.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, toplantıyla Bursa'nın ve Türkiye'nin dünyaya tanıtıldığını ve Türkiye'nin daha itibarlı hale geldiğini ifade ederek, "Tüm insanların sağlıklı ve gülen şehirlerde mutlu yaşaması için burada sergilediğimiz uluslararası dostluk ve dayanışmamızı sürdürerek, savaşlar ve doğal afetlerle boğuşan dünyaya örnek olacağımıza ve dünya barışına katkı sağlayabileceğimize yürekten inanıyorum" dedi.

Sağlıkta eşitsizliğin giderilmesi, hastalıkların ve kazaların önlenmesi, sağlıklı yaşam biçimlerinin geliştirilmesi ve sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması fikrinden yola çıkarak oluşturulan "sağlıklı şehir" kavramının ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan çalışmalarla bugün dünyanın birçok kentini kapsayan büyük bir hareket haline geldiğini kaydeden Başkan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehirlerimizin sosyal, kültürel, tarihi, ticari ve ekonomik alanlarda geliştirilmesi insanların ulaşım, planlama, kentsel dönüşüm, çevre ve sosyal belediyecilik konularında yaşamaktan mutluluk duyacakları kentler oluşturulması amacıyla görüş alışverişinde bulunacağız.

Uzmanların teknik konularla ilgili yapacağı çalışma toplantılarının dışında program dahilinde, katılımcı şehirlerimizin belediye başkanlarına ve politikacılarımıza sağlıklı şehirler projesi kapsamında Bursa'da belediyecilik adına yapılanlar ve yapmayı planladığımız projeleri tanıtacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 12:09:36
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 16:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GEMLİK HALKI IP: 81.214.220.xxx Tarih : 22.09.2005 08:40:43
SN:BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HİKMET ŞAHİN, BİZ GEMLİK HALKI SAĞLIKLI VE İNSANCANA YAŞAYAMIYORUZ.NEDEN..!? -EVLERDE AYLARDIR SULAR AKMIYOR.. -GEMLİKTEN BURSA MERKEZE DİREK BELEDİYE OTOBÜSLERİ YOK, MİNÜBÜSLER İLE AKTARMA YAPARAK SAATLER SONRA BURSA MERKEZE DAHA GEÇ VE PAHALIYA GİDİP GELEBİLİYORUZ, MİNÜBÜSLER ESKİ VE PİS SAATLERİ BELLİ DEĞİL.. -GEMLİĞİN HER TARAFINDA UYUZ KÖPEKLER VE İŞPORTACI VAR.. -GEMLİK, BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLADINIZ AMA SAĞLIKLI HİZMET GÖREMİYORUZ...? HANGİ SAĞLIK..? SAYGILARIMLA..