2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sokak çocuklarına destek projesi

Türk-İş ve ILO/IPEC iş birliğiyle gerçekleştirilen "Sokakta Yaşayan ve Çalıştırılan Çocukları İzleme ve Çocuklara Destek" projesi kapsamında Bursa'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Metal-İş Sendikası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Türk-İş Eğitim Genel Sekreteri Mustafa Türkel, Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kanca, Bursa'nın ardından Adana, İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da süren projede, 5 yılda 300 çocuğun sokaklardan alınarak eğitildiğini söyledi.

Bilgilendirme toplantılarında sokaklarda yaşayan, çalışan çocukların belirlenmesi için komisyonlar oluşturacaklarını, aileler ile tanışılarak, çocukların geleceği şekillendirileceğini anlatan Kanca, "Ülkemizde polisiye olayların artmasının sebebi en başta geçim sıkıntısıdır. Bu sorun, aile içerisinde çocuğa bir şekilde yansıdığı zaman olumsuz neticelerle karşılaşıyoruz. Okullarda da gençlerimize sahip çıkamazsak, birileri elbette sahip çıkacaktır. Okul çıkışlarında yavrularımızı bekleyen tehlikeli varlıklar, Türkiye'den intikam almanın yollarını deniyor. Geleceğimizi kurtarmak için çocuklarına sahip çıkalım, Türk-İş'in bu projesini destekleyelim" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Türk-İş Eğitim Genel Sekreteri Mustafa Türkel ise, bataklıkları kurutmadan sineklerle savaşmanın zorluğuna dikkat çekti. Türkiye'nin en büyük bataklığı olarak 'İşsizlik, Kayıt Dışı Ekonomi ve Özelleştirme'yi gösteren Türkel, "Ülkemizdeki yüzde 50 oranındaki kayıt dışı ekonomi işsizliği, işsizlik de suç oranlarını tetikliyor. Sorunun temel noktası olan çocuklarımızı eğiterek, ülkenin geleceğini güvence altına almayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 14:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?