1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sözünü tutmayan müteahhide halktan tepki

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bursaray B Etabı müteahhidi Tekfen İnşaat'ın, kamuoyuna verdiği sözlere iki defa uymaması, vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Haşim İşcan Caddesi'ndeki 100 metrelik kısımda, 1 yıldır çalışmaları bitirip yolu açmayan Tekfen İnşaat, Demirtaş Köprüsü'nün yıkılıp yeniden yapılması hususunda da 45 günlük geniş bir süreye rağmen iki defa verdiği tarihe uymayarak sürücülerin tepkisini alıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 60 günde bat-çık kavşak inşa ettirdiği Bursa'da, Tekfen İnşaat'ın, basit bir köprüyü 50 günde hizmete alamaması eski Bursa'da yaşayan ve şehir merkezinde işi olanları canından bezdirdi. 28 Şubat günü ulaşıma kapanan Demirtaş Köprüsü yüzünden Atatürk Caddesi bağlantılı ulaşımda büyük bir sıkıntı baş gösterdi. Başta şehir merkezine çıkan toplu ulaşım vasıtaları olmak üzere her gün en az 200 bin kişi araçlarıyla yollarını 15 dakika uzatarak Gökdere ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki yoğun trafiğe girdi. Ancak müteahhit firmanın talep ettiği 45 günlük süre geçtiğimiz 15 Nisan Cumartesi günü dolmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi çalışmanın yetişmemesi sebebiyle köprünün açılışını önce 17 Nisan'a, ardından 19 Nisan'a tehir etti. Ancak bütün bunlara rağmen 19 Nisan öğle saatlerine kadar köprü halen ulaşıma açılamadı. Vatandaşlar, sabah saatlerinde Cumhuriyet Caddesi girişinde trafik polisleri ve müteahhit firma yetkilileriyle tartıştı.
Bat-çık kavşak inşaatlarında gece gündüz çalışan Yapı Proje firmasının ulaşım ana arterlerindeki hızlı çalışmasına karşılık, Bursaray B Etabı müteahhidi Tekfen'in az işçiyle yavaş çalışması, vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Demirtaş Köprüsü'nü gününde hizmete alamayan Tekfen, Haşim İşcan Caddesi'nde 1.5 yıldır çalışma yürütmesine rağmen ulaşımı rahatlatacak bir operasyon yapamadı. Pratik bir şekilde 100 metrelik kısmı tamamlayarak Cumhuriyet Caddesi'ne alternatif olarak Haşim İşcan'ın açılmasını isteyen vatandaşlar, Başkan Hikmet Şahin'in Tekfen'i ciddi şekilde ikaz etmesini istiyor.

Bu arada Şükraniye Kavşağı'ndaki istasyon inşaatı sebebiyle Ankara Karayolu mahalle aralarına alınırken, istasyonda 3-5 işçiyle yürütülen çalışmalar da dikkat çekiyor. Vatandaşlar, Başkan Şahin'e, verilen hizmetlerde vatandaşa eziyet edilmeden, disiplinli çalışma yürütülmesi yönündeki eleştirilerini her fırsatta ifade ediyor.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 14:58:52
Güncelleme :18 Nisan 2006 Salı 15:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?