2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Tabakhanecilere işyerlerini tahliye için ek süre yok

Soğanlı semtindeki tabakhanecilere işyerlerini tahliye etmeleri için tanınan sürenin uzatılmayacağı bildirildi.

Tabakhane bölgesinin dönüşümüyle ilgili çalışmaları son aşamaya getiren Bursa Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri, esnafa verilen tahliye takvimini uygulamakta kararlı. Büyükşehir ve Osmangazi belediye başkanları, bölgede halen faaliyet gösteren derici esnafına gönderdikleri ortak tebligatta, "Son günlerde derici esnafına verilen sürenin uzatılacağı gibi yanlış bilgilerle kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır, buna aldanmayın, bir an önce taşının" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe imzalı tebligatta, söz konusu bölgede faaliyet gösteren işletmelerin gerek çevre sağlığı, gerekse şehircilik ilkeleri açısından ciddi sakıncalar doğurduğu ve kente yakışmadığı, işletmelerin hiçbirinin 1. sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatı bulunmadığı bildirildi.

Tebligatta, "Bölgedeki işletmelerin ruhsatlarının bulunmamasının yanı sıra, 16.12.2005 tarihinde yürürlüğü giren Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği şartlarını sağlamaları da mümkün olmayacaktır. Bölge için 1/1000 ölçekli Bursa Kükürtlü Kentsel Yenileme Projesi Uygulama İmar Planı yapılmış, ardından 18. madde uygulamasıyla imar parselleri sosyal donatı alanları ve yollar oluşturulmuştur. Bölgedeki derici esnafının en geç 30.06.2006 tarihine kadar faaliyetine son vermesi gerekir. Belirtilen sürelerin dolmasını müteakip faaliyetine devam eden işletmeler su, elektrik, kanalizasyon ve telefon gibi altyapı hizmetlerinden hiçbir şekilde faydalandırılmayacak, bölgede yıkım çalışmaları başlayacak, işletmeler kapatılacaktır" denildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, daha modern bir Bursa oluşturma yönündeki çabalarının bir parçası olan tabakhanelerin mutlaka dönüştürüleceğini söyledi. Tabakhaneler bölgesinin Kent Meydanı, Kültürpark ve Merinos projeleri ile entegre bir proje olduğunu hatırlatan Şahin, bu projeler tamamlandığında bölgenin modern bir kent haline geleceğini söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise, göreve geldikleri günden bu yana konu üzerinde hassasiyetle durduklarını ve bölge esnafına içi boş vaatler vermediklerini, gerçekçi olduklarını belirtti. Osmangazi'de yürüttükleri kentsel dönüşüm projeleri kapsamında tabakhanelerin de modern bir görünüme kavuşacağını anlatan Altepe, "Mevcut durumuyla devam edilmesi mümkün değildir, hiç kimse söylentilere ve yanlış bilgilere aldanmasın. Herkes taşınma konusunda gerekli önlemini alsın" dedi.

Şahin ve Altepe imzalı tahliye tebligatı, bölgede faaliyet gösteren esnafların büyük bölümüne zabıta ekipleri aracılığıyla tebliğ edildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 18:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?